reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Gratulacje - czyli mamy 6 miesiąc - tak jak u mnie. Ja dzisiaj patrzyłam jak liczyc miesiące i najbardziej zabawny cytuję poniżej:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
Shingle wg niego to niedługo będziemy w 7 miesiącu. A jak się czujesz??? Przechodzi coś???

Kurcze jestem zaskoczona :-p A co do mojego przeziębienia to niestety nie bardzo przechodzi... :-(

Znachorka nie denerwuj się kochana. Lekarze dadzą radę i na pewno teściowa szybko poczuje się lepiej :-) Trzymam kciuki za jej szybki powrót do formy.

reklama
Dziękuje dziewczyny posłucham Was:sorry: Za niedługo wstanę zrobie szybki obiadek niech Mężuś ma coś ciepłego żal mi go, bo chodzi specjalnie do pracy na 5 rano żeby więcej zarobić i wraca po 17 zrobię mu coś pysznego tylko jeszcze nie wiem co...:sorry: Może spaghetti i grzybowa??? W sumie szybko się robi i mam wszystko w domku;-):-)

Gratulacje - czyli mamy 6 miesiąc - tak jak u mnie. Ja dzisiaj patrzyłam jak liczyc miesiące i najbardziej zabawny cytuję poniżej:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
Shingle wg niego to niedługo będziemy w 7 miesiącu. A jak się czujesz??? Przechodzi coś???
Ciekawy przelicznik:-p a ostatni miesiąc trwa najdłużej:-)

Rechot1sb - a Ty chociaż już się dobrze czujesz, mam nadzieję że tak?????

Teraz musimy dbać o inne chorowitki, a w zasadzie to one się muszą postarać wyzdrowieć.

Rechot póki w końcu jesteś, wytłumacz mi o co ci chodziło z tymi gruszkami co mi na nk napisalaś..." wyglądasz jak by się gruszkami przejadła" czy coś podobnego...

Muszę się wyżalić bo żem zła jak pies! Wczoraj w nocy odkryłam, że jedna z moich piesów sika nam w sypialni pod łóżkiem, i w innym pokoju. A dziś rano na korytarzu patrzę plama szczochów! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale mnie ogarnęła wściekłość-dostała gazetą po dupie aż się kurzyło. Potem podniosłam nowy! powtarzam nowy! chodnik na korytarzu i tam odkryłam kilka plam sików (normalnie tego nie widać bo to chodnik typu Shaggy taki kudłaty) jezu ale śmierdziało! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Żeby się uspokoić wyprowadziłam je na dwór (france wychodzą na dwór o 7 rano potem 12, 16, 20 i przed snem tak około 23!!!! Kur.. czy to mało???!!!!!) a tam ta mniejsza ZUZA naszczekała na jakąś babcinkę. Tak ją złapałam za kudły i do domu!!! Nakrzyczałam na nią aż się ze złości popłakałam! I taka wściekła wzięłam mopa żeby umyć te siki i przy wyciskaniu złamałam ten koszyczek do wyciskania mopa. Znów ryk... Nie wiem co robić! One mają już prawie 3 lata. Jedna jak ma ochotę w domu sikać to robi to do kuwety a ta druga wciąż po pokojach i dywanach :wściekła/y::-:)wściekła/y::-( Co robić???????

reklama
Patrycja : Ja też zrobiłam grzybową :) Taką grzybową domową :D Tzn wszytskie składniczki osobiscie wychodowałam lub nazbierałam :) Z lanymi kluseczkami mmmm .... My z Kocurem uwielbiamy takie syte zupy żeby nie trzeba było robic drugiego dania :)

Do góry