reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

O rany, izyda - to masakra naprawdę....
Podziwiam Twoją anielską cierpliwość. U nas, jak żona brata mojego M. mi wyjechała z tekstem, że "mogłabym coś ugotować dla Małej, skoro nie ma ochoty na to, co ugotowałam wcześniej" i "że biedne dziecko, samo na świecie itd", to usłyszała że sama może gotować za każdym razem 10 dań, to może się Mała zdecyduje. I już do nas nie przychodzi:p
A na poważnie, mam wrażenie że rodzina pasierbów bywa gorsza niż oni sami - raz mi tylko ojciec M. i jakaś ciotka przycięli, że cośtam powinnam zrobić, że to mój obowiązek - na co ja "Obowiązek - tak, ale nie mój" i na tym zakończyliśmy dyskusję, bo nie mój poziom.

z pozdrowieniami

reklama
Kindzia ja mysle ze matki nie mysla wtedy ze krzywdza Ciesza sie, maja satysfakcje ze komus dogryzaja.Szkoda ze kosztem dzieci:baffled:U nas tak bylo na poczatku Nawet uslyszalam od pasierba ze mnie nie lubi.A ja wtedy mu powiedzialam ze lubic mnie nie musi ale niech uszanuje to ze sie kochamy z tata i chcemy byc razem:-)Po calej akcji pojechalam za pol roku do PL i przywital mnie usciskiem i buziakami Mam nadzieje ze wtedy cos zrozumial:sorry2:
Kochama,gdybym slyszala ze mnie nie lubia to nawet bym na to nie zwrocila uwagi :-DU nas rozbija sie sprawa o grubszego kalibru slownictwo i czynt.Zwierzyna nie zrozumiala i nie zrozumie nigdy ze w ten sposob zamknely drzwi do naszego domu bezpowrotnie.Nawet jak by blagaly i poszly do Czestochowy na kolanach to nic juz nie zmieni mohego zdania.
A co do tesciowej;dziewczyny,ja poprostu nie moglam trafic na lepsza.I do tanca i do rozanca.Wlasnie bylismy u niej 3 dni.Balowalysmy do 5 rano,sluchalysmy sobie fajnej muzyczki,pily wodeczke.Moja tesciowa rownie dobrze tanczy na barze ;-):tak::-D jak sie zajmuje naszym synkiem.No dobra jeszcze sie pochwale,dala mi w prezencie na Nowy Rok 500 €:tak:
Ale jak bym miala zolze tesciowa to by o tym wiedziala pierwsza

Kochana no to zaszalalyscie z tesciowa, extra MOja to na bar by nie dala rady wejsc ale jak teraz tam bylam super sie nam gadalo Nawet likierek wypilysmy ze wzgledow zdrowotnych tesciowa wodki nie wypije :baffled:A co do prezentow kasowych to raczej my jej robimy ale co sie dziwic w Pl kokosow nie maja wiec luzik:tak:

w koncu mam czas wiec skrobne tak:
wstepnie zrobiłam liste na zamknięty:
-blue_girl
-izyda
-KINDZIA100
-ramona71
-anula1975
-anka26,07
-medeuska
-misiako
-minka_12

Jeżeli kogos pominęłam proszę o znak:tak: kolejnść całkowicie przypadkowa;-)
Miałam trochę problemów rodzinnych i nie mogłam klikać ale teraz już bede na bierząco :-)
A tak z innej beczki nasz anansas stwierdził, ze nie ma ochoty chodzić na niemicki i od poczatku roku nie był wogole na tych lekcjach... regularnie chodzilismy na wszytskie zebrania i nie bylo zadnego znaku ze on nie chodzi a teraz nieklasyfikowany:baffled:

Miałam trochę problemów rodzinnych i nie mogłam klikać ale teraz już bede na bierząco :-)
A tak z innej beczki nasz anansas stwierdził, ze nie ma ochoty chodzić na niemicki i od poczatku roku nie był wogole na tych lekcjach... regularnie chodzilismy na wszytskie zebrania i nie bylo zadnego znaku ze on nie chodzi a teraz nieklasyfikowany:baffled:
uuuu no to nieciekawie:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:

a to Ci ananasek:szok:

MOj pasierb chcial przyjechac do nas na ferie.Nie doszlo do tego bo autobusem nie pojedzie.Najlepiej jakby ktos jechal i go zabral a wracac tez nie bedzie autobusem, no przeciez bo co to za wygoda:cool:
A ja zadowolona jestem, ze nie przyjechal:-p

MOj pasierb chcial przyjechac do nas na ferie.Nie doszlo do tego bo autobusem nie pojedzie.Najlepiej jakby ktos jechal i go zabral a wracac tez nie bedzie autobusem, no przeciez bo co to za wygoda:cool:
hehe ja tez takiego znam co autobusem nie pojedzie a do kiosku kaze sie wozić autem :tak:
gagatek ma komisa w ferie zimowe... czyli już wiadomo jak spedza ferie, oprocz pomocy przy remoncie:tak:
Wiktor już sie szykuje na narty :-D

Minka, ciekawi mnie że na żadnym zebraniu nikt Wam nie powiedział, że Ananas nie chodzi na lekcje?

U nas prawie wiadomo już kiedy Mała ma komunię - zapowiada się niezła jazda, ponieważ moja chrześnica ma 9 maja. A szkoła Małej ma komunię w dwóch turach - i albo Mała będzie na 9 albo 16. Jeszcze nie wiadomo. Jak znam życie będzie 9:p

Eksiowa nie była od początku roku na żadnym zebraniu, zaś o samej komunii jeszcze nie myślała, bo nie miała czasu. Ale ma nowe wielkie czarne audi, więc to zrozumiałe, że nia miała czasu - każdy ma jakieś priorytety, no nie?

z serdecznymi pozdrowieniami,

no i dobrze:-p

hehe ja tez takiego znam co autobusem nie pojedzie a do kiosku kaze sie wozić autem :tak:
gagatek ma komisa w ferie zimowe... czyli już wiadomo jak spedza ferie, oprocz pomocy przy remoncie:tak:
taaa ja tez takiego znam- i jeszcze matke ktorej sie nie chce dziecka przywiezc jak go wezmie do siebie i potem jest ryk:sorry2:

Minka, ciekawi mnie że na żadnym zebraniu nikt Wam nie powiedział, że Ananas nie chodzi na lekcje?

U nas prawie wiadomo już kiedy Mała ma komunię - zapowiada się niezła jazda, ponieważ moja chrześnica ma 9 maja. A szkoła Małej ma komunię w dwóch turach - i albo Mała będzie na 9 albo 16. Jeszcze nie wiadomo. Jak znam życie będzie 9:p

Eksiowa nie była od początku roku na żadnym zebraniu, zaś o samej komunii jeszcze nie myślała, bo nie miała czasu. Ale ma nowe wielkie czarne audi, więc to zrozumiałe, że nia miała czasu - każdy ma jakieś priorytety, no nie?

aaa na pewno pomyślała-pewnie te czarne audi kupila jako samochód do podwózki;-) nie oskarżaj jej ze nie miala czasu pomyśleć;-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
bedzie mial rece pelne roboty i glowe 6*9 od informacji:-D

dla kazdego w zyciu jest cos wazniejszego a tu ewidentnie widac co:sorry2:

Do góry