reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

reklama
izyda zakochał to mało powiedziane ;-) po prostu oszalał zreszta tak jak Wiktor ;-) Konrad jeszcze z boku, ale mam nadzieje że kiedyś to sie też zmieni;-)

izyda wstaw w końcu suwaczek, bo teraz czekamy na Waszego synusia a nie wiemy kiedy sie ma pojawić! Myślę, że Wiki również będzie zadowolona mój Wiktor też jest w jej wieku więc reakcje powinny być podobne :-)

Cześc macoszki.No i w końcu pogoda względna się zrobiła.Byłam w sobote na weselu u L. siostry i wiecie zjawila sioę eksowa jako nieproszony gośc,Przyjechała z Niemiec bo musiała zgłosic się w biurze pracy więc przyszła i wiecie jaki numer usiadła sobie naprzeciwko nas przy stole.Siedziała jak matrona,a my zachowywaliśmy się jakby jej nie było.Posiedziała sztywna z godzine i poszła bo stwierdziła,że bylejakie wesele.

Mamo Julci tak baba to ma tupet! nie dość że nieproszona to jeszcze naprzeciw Was siadła!

Cześc dziewczyny:-) Troszkę weszłam was podczytac i msze przyznac ze lekko sie zszokowałam czy tając coniektóre posty :szok: Ja jak narazie należę do starających się:tak: ale myślę ze i do was mogłabym sie podłączyć a przynajmnej już pewnie w niedalekiej przyszłości..
Otóż biorę niedługo ślub z facetem który ma 11-tnia córkę z pierwszego małżeństwa.
Jak narazie ona mieszka z matką. Jest bardzo cichą i grrzeczną dziewczynka(jak narazie) ja mam z nią słaby kontakt, z racji tego że bardzo żadko ją widuje bo narzeczony spotyka sie z nia po za domem naszym. Chociaż była u nas kilka razy i nawet gdzies tam na lody czy nad morze pojechaliśmy wszyscy:tak: jak narazie jest ok , chociaz ja w takich sytuacjach mało mówię... bo poprostu nie wiem o czym mam z nia rozmawiać... chciałabym naprawde ale nie mam pojęcia, nie umiem sie cos przelamac:-( Chcialabym nawiązać z nia lepszy kontakt, bo wiem ze prędzej czy później bedzie z nami mieszkac , bo jej matka jest troche....:baffled: nie bede sie wyrażać:baffled: a ze oczerniona jestem pewnie na maxa przez jego ex....to bede miala zapewne pod górkę:-( wiem ze teraz najlepszy moment zeby sie z małą dogadać bo boje sie ze jak zacznie byc typową natolatka i nie daj boze wpadnie jeszcze w jakies towarzystwo naburmuszonych hrabianek to wogóle bede miała przechlapane.Nie wiem moze denerwuje sie nie potrzebnie , za wczesnie ale jak ws czytam to mi skóra cierpnie :baffled:
pozdrawiam wszystkich serdecznie:-)

Marzenixx- mimo obaw spróbuj złapać kontakt z tą dziewczynką- zagadaj coś do niej, jak nie masz pomysłu na rozmowę to wypytaj swojego co lubi młoda- muzykę, modę, bajki? I warto spróbować, bo skoro ma być tak jak piszesz, że młoda ma mieszkać z wami to im wcześniej przyzwyczajicie się do siebie, najlepiej jak polubicie, tym wszystkim będzie lżej. Moja rada- jak młoda jest z wami to zachowuj się naturalnie, tak jak wtedy gdy jesteś ze swoim facetem, niech dziewczynka zobaczy że Wy się kochacie i że Twoja osoba jest ważna i trzeba się z nią liczyć. Piszesz że milczysz przy niej, to nie jest dobre wyjście, bo zarówno Twój jak i młoda mogą mieć wrażenie że jej nie lubisz, albo inaczej- młoda pomyśli że nie trzeba się liczyć z Twoim zdaniem.

Marzenixx witaj w klubie.Zycze Ci zeby u Ciebie bylo inaczej niz jest u nas(mam na mysli watek) ....................U nas w domu na poczatku tez bylo ok BYLO OK :baffled:

reklama
Dziewczynki,Dylan ma zamiar zostac twarza "prenatala" wiec prosi was o pomoc.Tutaj wklejam link, je stem uit te brengen:
Sky Radio 101 FM | Baby van het jaar 2008 | music that makes you feel good
Pod zjdeciem jest miejsce na wasz e-adress.Wpiszcie go i wyslijcie wasz glos.Na wasz adress przyjdzie list z potwierdzeniem glosowania.Kliknijcie na niego i juz bedziecie fankami wschodzacej gwiazdy :-);-) Dzieki wielkie za pomoc !

Do góry