reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek beflerski - nie tylko dla belfrów;)

reklama
Mokkate, oczywiście, że lepiej byłoby dla szkoły miec jak najlepszych nauczycieli i dyrektorzy pewnie najchetniej zatrudnialiby samych dyplomowanych, ale kasą dysponuje niestety organ prowadzący szkołe, a nie dyrektor... U mnie na prowicji, w szkole, w której kiedys pracowałam, i w kilku innych też, organ prowadzący, czyli gmina, a właściwie durny burmistrz wywiera ciagły nacisk na dyrektorów, żeby zatrudniali tanich nauczycieli, i w efekcie pracują tam stażyści, kontraktowi a nawet ludzie bez uprawnień...

a ja w poniedziałejk miałam pierwszą radę...

pierwsze koty za płoty

nie jest źle cała rada trwałą godzinę a druga godzinę (przynajmniej ja tyle byłam) było oblewanie kolejnego mianoanego...

całe grono pedagogiczne liczy aż 12 osób...

w poniedziałek start... tylko te dojazdy

ale dyr stara sie zrobić mi czterodniowy tydzień pracy (mam goły etacik - więc powinno się udać)

agawa: byłaś już ze swoim oświadczeniem u dyrekcji?

Ja jutro zobaczę na plan, dzis jeszcze zerknę do Karty nauczyciela i jakby co, to daję zaswiadczenie od lekarza i oświadczenie

nowa karta z lipca !!!!

jest tam zapis że jeżeli pracujesz dłużej niż 4 godziny w dantym dniu nalezy ci sie goddzinna płatna przerwa ma karmienie - w karcie nie ma mowy o wcześniejszym wyjściu :( (np z lekcji IIIb) ;D

a konspektami to ja mam problem inny - każdy wykładowaca, czy hospitujacy chce je inaczej...

i naprawdę ciężko o standard u wszystkich...

Azik, jak należy rozumiec te 4 godziny? zegarowe? zaraz będę szperać w karcie, bo trzeba wiedzieć, gdyby np. dyrka nie wiedziała...

reklama
Do góry