reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Warto wiedzieć - nasze prawa itp.

reklama
icarium Myślę, że jednak każda powinna o tym wiedzieć. Ja miałam nadciśnienie indukowane ciążą i w sumie nie zdawałam sobie sprawy jakie to może być groźne. W efekcie parę dni musiałam spędzić w szpitalu na obserwacji i dostałam leki. Teraz mierzę sobie regularnie.

Też miałam nadciśnienie, które przeszło w stan przedrzucawkowy i miałam szczęście, że nie skończyło się tragicznie. Teraz też mierzę ciśnienie codziennie. Oczywiście przeczyta kto zechce, nie chciałam tylko, żeby ktoś się niepotrzebnie nakręcał jak nie ma problemów z ciśnieniem ;-):tak:

Też miałam nadciśnienie, które przeszło w stan przedrzucawkowy i miałam szczęście, że nie skończyło się tragicznie. Teraz też mierzę ciśnienie codziennie. Oczywiście przeczyta kto zechce, nie chciałam tylko, żeby ktoś się niepotrzebnie nakręcał jak nie ma problemów z ciśnieniem ;-):tak:

U mnie problem z ciśnieniem pojawił się dopiero ok 30 tc wcześniej ani później nie miałam kłopotów, gdyby nie wyszło to przy rutynowej kontroli u lekarza to tez mogłabym mieć poważne problemy. Na szczęście w porę zareagowałam.
Masz rację, że nadmiar wiedzy morze stresować. Niektórzy lekarze nawet zakazują swoim pacjentkom buszowania w necie :))

Najważniejsze pamiętajcie o tym, żeby w przychodni na kontroli mierzyli wam ciśnienie, profilaktyka w tym przypadku nie zaszkodzi.

strasznie sie balam paciorkowca przed pierwszym porodem, badania mialam robione ale wyniki byly juz po porodzie
na szczescie wszystko bylo ok

reklama
Witam!
Ostatnio słyszałam o wdrażaniu planów porodu - podobno można stworzyć taki plan samemu. Dzięki temu położne i lekarze będą wiedzieli na czym nam zależy.
Tu jest taki przykładowy plan:
PLAN PORODU

Do góry