Wkleje tu bo nie wiem w ktorym watku. Znalazlam rozwiniecie skrotow wszystkich symboli z USG. Ciąża - Skróty badań USG. Badania w ciąży.
reklama
agnieszkaw1985
Zaciekawiona BB
Słyszałyście coś o dodatkowym urlopie macierzyńskim? należy się każdej mamie?
agadaria
Fanka BB :)
Słyszałyście coś o dodatkowym urlopie macierzyńskim? należy się każdej mamie?
powiem na moim przykladzie-mam umowe na czas nieokreslony,przysluguje mi 20 tyg urlopu macierzynskiego i potem-na moj wniosek zlozony do kadr-mam dodatkowe 2 tyg.macierzynskiego,przy czym nie wiem jak bedzie to u nas (tzn.pazdziernikowek)bo mozemy sie zalapac na przepisy przejsciowe(bo macierzynski konczy sie nam w 2012r.) i mozemy miec wiecej tego dodatkowegn jest normalnie platny,a zaraz po nim pracodawca musi Ci udzielic zaleglych i biezacych urlopow(oczywiscie jesli Ty chcesz)...tyle wiem...
Nas będą obowiązywać przepisy z 2012 bo wtedy będzie kończył nam się zwykły urlop macierzyński czyli w naszym przypadku będzie to 4 tygodnie na 1 dziecko / 2 dzieci 6 tygodni
Od 2010 roku dodatkowy urlop macierzyński - Macierzyński - Urlopy
agnieszkaw1985
Zaciekawiona BB
Dzięki
Znalazłam to na wp i wydaje sie ciekawe szczególnie dla mam posiadających własna firmę Kobieta w ciąży, która założy firmę, może dostać nawet kilka tysięcy złotych zasiłku macierzyńskiego. Musi jednak faktycznie ją prowadzić. ZUS wstrzyma zasiłek, gdy podważy działalność - Praca - WP.PL
Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego odnośnie cięcia cesarskiego:
http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/9829.html
http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/9829.html
agadaria
Fanka BB :)
tez to tak rozumiem,bo na poczatku myslalam,ze liczy sie rok urodzenia dziecka,taka opcja mi pasujeNas będą obowiązywać przepisy z 2012 bo wtedy będzie kończył nam się zwykły urlop macierzyński czyli w naszym przypadku będzie to 4 tygodnie na 1 dziecko / 2 dzieci 6 tygodni
Opieka nad kobietą w ciąży i połogu
Informacje dla lekarzy rodzinnych, ale bardzo ciekawe. Dowiedziałam się, że to dobrze, że mam takie niskie ciśnienie
Do druku: Opieka nad kobietą w ciąży i połogu
Informacje dla lekarzy rodzinnych, ale bardzo ciekawe. Dowiedziałam się, że to dobrze, że mam takie niskie ciśnienie
Do druku: Opieka nad kobietą w ciąży i połogu
reklama