reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Walka z rozstępami

No właśnie dziewczyny, sama nie wiem co o swoich myśleć. Teraz przede mną jeszcze jedna ciąża. W poprzedniej brzuch ominęło mi zupełnie, ale zrobiły się na biodrach i z tyłu na plecach nad pupą. Chciałabym mieć tyle pieniędzy aby zrobić sobie kiedyś na nie jakieś porządne zabiegi, no ale to chyba zostanie marzeniem :D Co do smarowideł to w tamtej ciąży smarowałam brzucha takim tłuścidłem Rossman no i jest gładziutki, ale zapomniałam o tych innych partiach i teraz są efekty.
W tej ciąży na razie postanowiłam prewencyjnie brzuszek smarować, wybrałam Perfecta Mama, no a na resztę ciała coś ładnie pachnącego do nawilżenia- no i mam od męża nowośc taki balsam Dove go fresh co to go bardzo lubię, no i poprawia mi samopoczucie. No a zobaczymy jak z tymi rozstępami będzie :)

reklama
A ja tylko brzuszek intensywnie całą ciążę (od 5 tygodnia) smarowałam specyfikami przeciwrozstepowymi i tylko na brzuszku się zrobiły, koło pępka :baffled:i to jeszcze pod sam koniec ciąży:baffled:, a reszta ciała niesmarowana i bez zmian rozstepowych... :confused:... czyli to raczej geny, odziedziczona jakość skóry w danym miejscu ciała, a nie niedbalstwo decydują.. ja bardzo dbałam i mam... :-(

Byłam u dermatologa i dowiedziałam się, że te drogie zabiegi, to działają zmniejszjąco, ale na portfel, a nie na rozstępy...:baffled: Lekarka powiedziała, że mikrodermabrazje, lasery itd. ich nie usuną :-(... szkoda... :-( bo choć to b.drogie, to zawsze jakiś cień nadziei był...:-(

Polecam krem ziaja na rozstępy , 13zł i bardzo dobry :)).. narazie 7 kilo na plusie a rozstępa żadnego oby tak dalej ..

mam 17 lat i rozstepy chyba od 5 lat nie byłam w ciązy poprostu szybko urosłam i przytyłam.Moje rozstepy sa białe i mam pytanie czy da sie cokolwiek z nimi zrobić?prosze pomóżcie:-)z góry dziekuje:)

mam 17 lat i rozstepy chyba od 5 lat nie byłam w ciązy poprostu szybko urosłam i przytyłam.Moje rozstepy sa białe i mam pytanie czy da sie cokolwiek z nimi zrobić?prosze pomóżcie:-)z góry dziekuje:)

:-( niestety nie...:no: do tej pory nie wynaleźli nic, co by sprawiło, że istniejące rozstepy znikną:-(

hmmm ja całą ciążę smarowałam brzuch i co mam ogromniaste rozstępy na brzuchu nóg nie smaprowałam i co są gładkie jak pupcia niemowlaka:-D

myślę że to od predyspozycji skóry zależy i nie ma reguły ile kto za kjrem zapłaci na jednego podziała krem za 10 zł a na drugiegoi za 1000 takie życie

warto jest jednak smarować brzuch chociaż oliwką bo rozciągająca się skóra bardzo wysycha (porzynajmniej u mnie tak było)
ja teraz na rozstępy i cellulitis używam błota z morza martwego naprawdę działa cuda zpłyca i rozjaśnia rozstępy i widocznie redukuję skórkę pomarańczową Niestety nie zlikwiduje całkowicie rozstępów ale po 3 zabiegach + codziennie krem widać rezultat polecam

Moje rozstępy wyszły w ostatnim tygodniu ciąży a tak się cieszyłam że ich nie będzie.Na szczęście są bardzo nisko i w bieliźnie wcale ich nie widać.Przynajmniej jakaś krótka bluzeczka,niestety na udach mam koszmarne rozstępy.

Niestety.....potwierdzam przykry fakt, że na rozstępy nie ma dobrej rady:no:. Jeżeli się już pojawiły, to zostaną z nami na "amen", możemy je tylko trochę wybielić kosmetykami na rozstępy, przez co będą mniej widoczne, ale niestety dla Ciebie zawsze będą..... Ja próbowałam wiele specyfików, efekty niewielkie, a kasy poszło na to sporo. Najlepsza metoda to zapobieganie rozstępom, a więc od poczatku ciąży smarować się 1-2 razy dziennie, ja polecam niemiecki Fissan, dostepny w aptekach, niedrogi a skuteczny, gdyż u mnie rozstepy pojawiły się tylko na udach.:-)

reklama
mi sie pojawily tylko na boczkach odpukac choc smarowalam w sumie brzucho i boczki freezydermem, pojawily sie tuz jak zaczelam tyc ale to na szczescie kilka kreseczek tylko.. w miare jak trace wage znikaja.. ani robia sie bielsze ani nic po prostu znikaja..

Do góry