reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Walka z rozstępami

witam
ja uzywalam calej serii Mustela od poczatku ciazy. nie mam rozstepow na brzuchu a mialam wielkii brzuch i przytylam ponad 20 kg, mam tylko pare na piersiach ale smaruje nadal Mustela intensive i sa prawie niewidoczne.
jednak nie jestem do konca przekonana czy to zasluga kosmetykow czy genow bo moja mama tez nie miala rozstepow :))

reklama
Mimo codziennego stosowania kremów nie udało mi się uniknąć rozstępów. Generalnie nie są takie straszne i zapewne zbledną, bo mam niesamowicie jasną karnację. W sumie nie przejmuję się, bo na plażę nie chodzę, na basen też. :)

Witam, kupiłam ostatnio mustele na rozstepy 2w1 dostałam o 50% taniej 2 opakowania i.. no wlasnie.. gdzie moge sprawdzic date waznosci produktu? gdyz dziwnie się kula po zaaplikowaniu go na skorze..

Witam, kupiłam ostatnio mustele na rozstepy 2w1 dostałam o 50% taniej 2 opakowania i.. no wlasnie.. gdzie moge sprawdzic date waznosci produktu? gdyz dziwnie się kula po zaaplikowaniu go na skorze..
powiina być wytłoczona-wybita na gorzę tzn mam na myśli nie zakretke tylko zgrzew:)
A jak nie tam to "wydrukowane" z tyłu koło składu:)
Ja używałam pharmaceris rewelacja jak dla mojego ciała;)

też miałam problem u mnie też jest ukryta (nie patrz od strony zakrętki) na samym końcu ...tzn jak z przodu masz napis mustela to na tej samej wysokości tylko ze z tyłu takim maciupkim druczkiem ...

Ja na szczęście rozstępów na brzuchu nie mam. Smarowałam go od 3 miesiąca różnymi smarowidłami ( Perfecta mama, ziaja, Palmers a na koniec olejkiem Eucerin) ale za to pośladki i część uda tuż pod nimi :(((((( Aż płakać mi się chce jak patrzę w lustro :( Całe pośladki mam w czerwonych szramach, jest ich dużo, są krótkie ale grube :( A zaczęło się od malutkiego rozstępu pod koniec ciąży a skończyło się na opanowaniu przez nie całych pośladków :( Jestem prawie 2 mcy po porodzie smaruje się cały czas. Wczoraj kopiłam Tołpa eliminator rozstępów - zobaczymy czy coś zdziała. Wiem, że rozstępy nie znikną ale żeby chociaż szybko zbladły bo już patrzeć na nie nie mogę :( Wydaje mi się, że nawet nowe powstają od chudnięcia - skóra się kurczy ;/ Ehhh a dodam, że podczas ciąży smarowałąm również oprócz brzucha i pośladki i uda. Za to piersi nie smarowałąm i nie mam żadnego :) Ale piersi mi się powiększyły z małego A na normalne A :)

A na te zabiegi laserowe czy inne rozstępy musza być białe czy mogą być czerwone ?

w pierwszej ciąży udało mi się ich uniknąć, smarowałam się olejkiem Mamamil, w drugiej zobaczymy, już sporo utyłam a to dopiero początek :)

moim zdaniem nie ma rady, czasem rozstępy tak czy inaczej się pojawią, można minimalizować rozmiary katastrofy, ale na ile się to uda? Trudno powiedzieć, to kwestia indywidualna

reklama
Do góry