reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Walka z rozstępami

aria znam ten ból, niestety u mnie jest podobny problem- do teraz mam sflaczały brzuch, bo córcia urodziła sie duża i brzuch przed rozwiązaniem miałam duży...

reklama
na początku ciąży nie używałam żadnych specjalnych kremów dopiero od 6/7 miesiąca zaczęłam smarować się balsamem głęboko nawilżającym Nivea 2x dziennie i muszę powiedzieć, że ich nie mam, nic, ale rozstępy zależą od grubości skóry moja kosmetyczka twierdzi, że mam grubą skórę, cera tłusta i nie powinnam ich mieć, kobiety o cienkiej skórze prędzej się nabawią znienawidzonych blizn

Kiedy urodziłam pierwszego synka używałam oliwki na mokre cialo oraz kremu Fissan, schudlam szybko i rozstepow nie mialam.... teraz z drugim synkiem w ciązy robie to samo, mam nadzieje, że pomoże;-)

Pozdrawiam Czarna

Bylam na 2 zabiegach mikrodermabrazji. Smarowalam i dalej smaruje sie no scarem i Eveline na rozstepy. Jest dobrze. Nie to ze zniknley ale naprawde sa malo widoczne. Jednak skora na brzuchu jest "sflaczala", w kazdym razie jest jej tam wiecej no i jak sie wbije w spodnie to wtedy widac te rostepy, ale tylko wtedy jak skora jest scisnieta.
W gabinecie kosmetycznym mi powiedzieli, ze po 6 zabiegach mikrodermabrazji powinnobyc juz dobrze no ale mnie nie stac:crazy:

na rozstepy polecam wit. E w kroplach (ok 8zl buteleczka). Smarowac nia rozstepy co drugi dzien wieczorem. U mnie pomaga.

ja mam straszne rozstepy na piersiach i nic ni pomaga zadne masci mam nadzieje ze z czasem zbledna;-):tak::-:)no::rofl2::happy::angry::baffled::confused::dry::sorry2::nerd:

witam!
Mam rozstępy dalej ale walczę z nimi zaciekle.Na swoim ślubie miałam pas coby brzuch nie był taki "sflaczały".może trochę sie zmniejszyły od używania kremu na rozstępy:-) Kolastyny, tylko,za rzadko go używam, zwykłe lenistwo.

Witam:-)

I ja mam rozstępy na piersiach i trochę na udach(bo bardzo przytyłam).A na brzuchu nie mam-może dlatego,że w czasie ciązy smarowałam go maścią Flissan,,A piersi sporadycznie:wściekła/y:Na udach pojawiły się pod koniec ciązy.Więc znów zaczęłam go stosować i wyraznie zbielały i prawie ich nie widac.Maść jest tłustawa:-(

reklama
ja wybieram się wkrótce na mikrodermabrazję-wkurzają mnie te ślady na brzuchu-ciało zrobiło się zupełnie inne po ciąży..koło mnie są zabiegi kosmetyczne i na brzuch- koszt.jednego 150 zł-potrzeba kilku.. (choc to indywidualna sprawa ,u niektorych poprawa jest juz po 1),jednak myślę że warto..w końcu to nasze ciało..już do końca życia..i przeraża mnie wizja wyjścia na plaże w kostiumie dwuczęściowym..choć nie tylko dlatego,sama myśl o tym psuje mi humor :wściekła/y:

Do góry