reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Wiesz to tylko propozycja :) bo mój właśnie płakał przez ulewanie i na szczęście woda pomogła :*

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ulewanie może być objawem alergii.u nas się tak okazalo.mały ulewał po każdym posiłku ale myślałam że to związane z niedojrzaloscia przewodu pokarmowego u niemowląt i z czasem wyrośnie. Dopiero przy wysypce zaczęłam czytać o alergiach i się o tym dowiedziałam.są też specjalne mleka dla dzieci ze skłonnością do ulewania.nie wiem jakiej firmy dajesz małej ale z bebilon z oznaczeniem AR (żółte).zapytaj lekarza o te ulewania i ewentualną zmianę mleka (podczas zmiany powinno się mieszać mleko i stopniowo przechodzić z jednego na drugie)

Mamy wspaniale mleko nutramigen az podziwiam Mala ze to pije;) no wlasnie tez czytalam o tych alergiach.. no i dodatkowo tak sie nad nimi zastanawialam bo zrobily sie dla Malej takie jakbyczerwone brwi i jakas kaszka na czole, musze umowic sie do lekarza bo ona tak je jakbym jej jesc nie dawala z tydzien:/

Jestem przerazona bo u mojej kolezanki jak Mala ulewala to wyniklo zapalenie pluc..jeszcze te odbijanie tak sie boje ze ja podbije i chodzimy 40min zeby choc sie odbilo

Nie mieliśmy nutramigenu ale na wątku o alergiach mamy pisały że też może uczulac bo zawiera soje i że bebilon pepti lepszy pod tym względem i w smaku też. Sprawdź skład i dopytaj lekarza.u nas alergia zaczęła się też od buzi.jeśli mała tak lapczywie je to może trzeba jej zwiększyć porcję lub zagescic. Może to być też związane z ulewaniem i jak zwraca pokarm to szybciej jest głodna bo nie dojada.zapytaj tez o to lekarza.u nas po zmianie mleka była duża poprawa.zdarza się że mały zwróci trochę po jedzeniu lub później ale to nie za każdym razem i nie tak dużo jak przedtem.chyba dlatego że po jedzeniu zamiast poleżeć to chce się bawić i muszę go pilnować żeby nie przekręcal się na brzuszek.niekoniecznie Twoja córeczka jest alergikiem.napisałam to żebyś wiedziała o co pytać bo nie każdy lekarz sam z siebie wszystko tlumaczy

Ostatnia edycja:
Mój mega ulewa. Aż dajecie mi do myślenia :/ po każdym jedzeniu, czasami mam wrażenie że wszystko co zjadł to wyrzyga. Ale aby ciągle głodny był, to też nie jest a dobrze przybiera na wadze.

Mój teraz tak mocno gryzie, jakby mu zęby wychodziły. Ostatnio zaczął podnosić tak wysoko pupę, prawie by się obrócił ale ręką go blokowala.

Emol mój też przybieral na wadze pomimo ulewania i wymiotów. Teraz też waga rośnie chociaż często nie zjada zalecanej ilości mleka na dobę. Nie wiem czemu tak się dzieje ale ważne że rośnie :). Ciągle obraca się na brzuszek i trzeba go pilnować ;).

Kasiek mój tez porcji nie zjada i tez przybiera :p nie ulewa już na szczęście ale jak był noworodkiem to okropnie nawet wymiotował [emoji33]. A ja mam jutro na 7 rano operacje ale mam stracha ...jeszcze idę tam sama a w zyciu nie miałam nawet zabiegu robionego żadnego , oprócz szycia piczy po porodzie [emoji33][emoji33][emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry