reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacje z maluszkiem

no niby tak, ale jak by miała gorączkę, to raczej nie będę z nią jechać 7 godzin samochodem, bo tam katary itd. to się nie przejmuję rzeczywiście..

reklama
no my tez sie wybieramy nad morze co prawda w sierpniu bo niestety w innym terminie to maz nie ma urlopu a i ja juz w drugiej polowie sierpnia wracam do pracy. No i zobaczymy jak to bedzie

My wybieramy sie koncem czerwca... Jedziemy na Cypr i mam pare obaw dotyczacych mojej malej... Po pierwsze, jak zniesie podroz samolotem (cztery godziny z UK na Cypr), czy nie zaplacze calego samolotu (zmiany cisnienia i nuda)? Jak zniesie upal? Co prawda upewnilismy sie, ze mamy krem w wysokim filtrem (60), no i nie planujemy przebywac na sloncu miedzy 11 a 15, a reszte czasu w cieniu, ale mimo wszystko... Czy da mi odpoczac? :-);-) Tutaj na wszystko rozwiazaniem jest jej bujaczek, ale niestety w walizke go nie wpakuje... ;-) Pytan mam tysiace, i nic tylko sie zamartwiam... Czy ktos ma jakies "zlote rady" jak sprawic, zeby wyjazd byl przyjemny dla calej rodzinki, a nie zamienil sie w "wakacje z piekla rodem" ? Pozdrawiamy :-)

joklis no to porywasz się na niezły wypad z 4-5 miesięcznym dzieckiem,ja bym sie chyba nie odważyła.
Oglądałam ostatnio program o wyjazdach w ciepły klimat z dziecmi,i przestrzegali,że dzieci mogą mniej jeść a więcej pic ,żeby nie karmić dziecka na siłe,bo nawet dorosłym nie chce sie jeść w takiej gorączce więc dziecku tez nie. I to będzie naturalny objaw,żebyś sie nie wystraszyła.
No i to co piszesz to święta prawda przestrzegaj tego.
a na udany urlop dla wszystkich chyba nie ma recepty:no:,będę trzymac kciuki:-D
martha myślę,że powinno byc ok.

a ja dalej cos szukam w necie na wakacje dla nas

Ja to na ten wyjazd to moze bym sie nie zdecydowala, ale brat mojego faceta zaplanowal sobie slub- wlasnie na cyprze... O slubie wiedzielismy od dwoch lat, dziecko pojawilo sie w miedzyczasie, a ze to brat, to szkoda sie teraz wycofac... Ale obawiam sie o nia okrutnie... Co do plynow, to mam zamiar duzo podawac, a co do jedzenia, to tak jak i nam doroslym, nie chce sie jesc jak goraco... :tak::tak::tak:

joklis no to super tak ślub,faktycznie że szkoda by nie pojechać.
Wszystkiego najlepszego dla przyszlego szwagra i udanej zabawy dla Was, no i miłego wypoczynku:-D

Dziewczyny jak mysliscie Mogę leciec z moją Ju;lką do Egiptu??:-p bo mamy takie plany na wakacje...

joklis - fajne miejsce na ślub wybrał szfagier, nie ma co... My pojedziemy nad morze. Zrezygnowaliśmy z wczasów za granicą bo bałam się że coś sie stanie i gdzie szukać lekarza. Myśleliśmy też o mazurach lub bieszczadach. Polska jest piękna więc mamy duży wybór:tak::tak::tak:

Mi lekarz powiedział że wczasy za granicą owszem ale do krajów cywilizowanych, a najlepiej francja, włochy. Tunezja, Egipt, Turcja itp raczej odpadają

reklama
dib2 Polska rzeczywiscie piekna, nie moge sie doczekac nastepnych wakacji, to sie znowu wybierzemy... A tak miedzy Bogiem a prawda to wakacje nad naszym polskim Baltykiem cenowo przyrownuja sie do wakacji w cieplych krajach... Jak sie dobrze rozejrzec to zawsze mozna "wyniuchac" okazje do tanich wczasow za granica... A Turcja mnie tez jakos nigdy nie fascynowala... Ale opinie rozne... Zycze wszystkim wczasowiczkom udanego urlopu... Dajcie znac jakbyscie sobie jeszcze przypomnialy czego "nie mozna zapomniec", bo robie liste, nie chcialabym po przyjezdzie stwierdzic, ze polowy rzeczy zapomnialam... :tak:;-):-)

Do góry