reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

objawy rozciągania się więzadeł

Jedyne co jeszcze to przy infekcjach jest to kłucie i od tego rzeczywiście np może się szyjka za szybko skracać. Ale jak się nie skraca no to bez niepokoju

reklama
Jak lekarz nie widzi nic niepokojącego to jest okej. Teraz dopiero się zacznie ciągnięcia itp , macica Ci się rozciąga 🙃

Też się tym niedawno martwiłam, ale w Twoim przypadku to też najprawdopodobniej więzadła. Czułam je w dole brzucha i po bokach, szczególnie przy gwałtowniejszym ruchu. To zupełnie naturalny proces, który niestety musimy przeboleć. Nie podpowiem, jak to ewentualnie łagodzić, bo epizody kłucia mi szybko mijały.
I tak, robienie siusiu to teraz Twoje nowe hobby :D
ja np bardzo czuje jak leżę na płasko i kaszlnę to wtedy masakra

Był taki etap, że więzadła bolały tak, że przy zmianie pozycji widziałam gwiazdy 😵‍💫 na szczęście trwało to krótko i miało miejsce na przełomie I i II trymestru

Do góry