reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wakacje z dzieckiem :)

Ja jak po ogień, mam kilkudniowe zaległości na głównym, ale musiałam tutaj zajrzeć, bo u nas aktualnie wakacje na tapecie ;)

Mysia, Side piekne, nie pozałujesz :) Bylismy z Olafem przez miesiąc w Turcji na objazdówce - rewelacja :)

Dziewczyny, szukałam dla nas domków na wakacje i znalazłam kilka ciekawych i tanich (według mnie) ofert. Miałam właśnie dzwonić rezerwować, ale najpierw zadzwoniłam do kuzynki i stwierdziłyśmy, ze znowu zatrzymamy się u nich, także może któraś z Was skorzysta ;)

http://www.domkisarbinowo.com/index.html

http://www.ujurka.pl/

http://www.rafa.kgg.pl/domki_letniskowe.php

http://www.jastarnia.com/obiekt,Domki0Letniskowe,90ec7948,1401050.html

http://www.mardar.letnik.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie skorzystam :-p Cała rodzina nad naszym polskim morzem, więc nie będę płacić za nocleg ;-) A co do tego rocznych wakacji, to my wyjeżdżamy w kwietniu na 3 tyg.do Włoch, a przez wakacje już chyba tam na stałe. Ja tylko liczę, że uda mi się Woodstock w tym roku zaliczyć :-D

ja straszie nie lubie polski na wakacje :) wiec do tej pory zawsze prulam gdzies poza granice... w tym roku pewnie dzieciowo wiec węgry ze znajomymi:tak: a w przyslym roku jak juz mlody bedzie latał i bedzie wiekszy moze bułgaria z moją mama zebysmy mogli sami wyskoczyc na wieczor na dyskoteke :-D

Chcieliśmy do Chorwacji samochodem, albo Bułgaria samolotem, ale z drugiej strony musimy się dostosować do szkoły Igora więc w obu tych krajach w lipcu można się usmażyć. My pewnie byśmy to jeszcze przeżyli, nie wiem co Maja na to :-/ Więc nasze wakacje w tym roku jeszcze pod znakiem zapytania. Na pewno trzeba się ruszyć po paszport dla Mai jeśli mają to być wakacje zagraniczne [a dla takiego malucha paszport wyrabia się co roku :eek:] Po ostatnich wakacjach nad Bałtykiem przyznam, że trzeba mieć dużo szczęścia aby trafić na pogodę a dzieciak na tyłku nie usiedzi, więc dla mnie to musi być miejsce z pewną pogodą lub mega atrakcjami, żeby dzieciak nas nie zamęczył zdaniem "nudzi mi się" :happy:

My w sierpniu byliśmy z 3 m-cznym Antkiem nad morzem w Jastrzębiej Górze, we wspominanej już tutaj Willi Amberia - i powiem szczerze, że już mi się odechciało.. :/ Noclegi i wszystko strasznie drogie, w Jastrzębiej o zejściu z wózkiem na plażę zapomnij, bo 300 pionowych schodków w dół :no:, na plażach tłumy... a sama willa nawet spoko, ale daleko od morza, na takim trochę pustkowiu, do "centrum" ze sklepikami i knajpkami ze 2km.. Generalnie wybraliśmy to miejsce, bo nie chciałam, żeby Antek, będący w tym okresie z kolkami itd. przeszkadzał innym bezdzietnym wczasowiczom, żebyśmy mieli łóżeczko, wanienkę itd., ale w tym roku już podziękujemy.
Utwierdziłam się w przekonaniu, że polskie morze to TYLKO poza sezonem i to chyba na Helu - łagodne zejścia na plaże, dłuuugie chodniki na spacery... i wszędzie blisko :tak:
Co do bieżących wakacji, to w najbliższej przyszłości planujemy wyjazd snowboardowy do Włoch lub Austrii - na pierwszy tydz. kwietnia.. cóż, nie pojeździmy sobie tak jak kiedyś, bo ktoś z nas będzie się musiał opiekować małym, ale przynajmniej pospacerujemy w słoneczku i odpoczniemy nieco.... Mieliśmy wprawdzie odpuścić białe szaleństwo w tym roku, ale już nie możemy wytrzymać! :-D A Antka na tydzień u Dziadków absolutnie nie zostawię, choć się zaoferowali... :tak:
Natomiast w wakacje myślimy o jakimś zagranicznym wyjeździe, najchętniej Teneryfa, ze względu na niższe temperatury latem.. no ale strasznie drogo.. :-( Więc też rozważamy Grację/Turcję itd..
Mysia - a nie obawiasz się właśnie o masakrycznie wysokie temperatury w lipcu/sierpniu w Tunezji czy Turcji? Bo mnie to najbardziej martwi.. 2 lata temu byliśmy w Egipcie i nie wyobrażam sobie pobytu z takim maluchem - chyba nie byłoby możliwości wyjścia z cienia...?

Dziewczyny a możecie coś polecić na wakacje jeśli chodzi o zagranicę? Jeśli Węgry to gdzie? Bułgaria to gdzie? I czy cenowo to drogo wychodzi ?

Sierpniówka 2011 :)

bułgaria - złote piastki moj numer 1
wegry - miskolc, hajduszoboszla (nie wiem jak sie to pisze)
londyn super na weekend ale bez malucha najlepiej dzieciaka sprzedac dziadkom wtedy :)
włochy - w ogole mi sie nie podobaja za duzo muszek komarow i innego syfu nad morzem
francja - jak dla mnie srednio i trafilismy koło cannes na kamieniste plaze
słowacja - swojsko i polsko takze polecam :D

my na pewno wyjedziemy na wekend do czech bo chce potestowac to czego sie nauczyłam do tej pory :-)

i chciałabym do rumuni sladami elizaberth batory i drakuli (ale nie ten zamek dla turystow tylko prawdziwy) :laugh2:

bułgaria - złote piastki moj numer 1
wegry - miskolc, hajduszoboszla (nie wiem jak sie to pisze)
londyn super na weekend ale bez malucha najlepiej dzieciaka sprzedac dziadkom wtedy :)
włochy - w ogole mi sie nie podobaja za duzo muszek komarow i innego syfu nad morzem
francja - jak dla mnie srednio i trafilismy koło cannes na kamieniste plaze
słowacja - swojsko i polsko takze polecam :D

my na pewno wyjedziemy na wekend do czech bo chce potestowac to czego sie nauczyłam do tej pory :-)

i chciałabym do rumuni sladami elizaberth batory i drakuli (ale nie ten zamek dla turystow tylko prawdziwy) :laugh2:

Ironia, Dzięki!!

A cenowo jak to wszystko wygląda?

Wogóle to lubisz/cie podróżować? I widać że wiesz co i jak :)

a ja polecam Wyspy Kanaryjskie ale niekoniecznie w sezonie, my byliśmy w maju i październiku. Tylko wtedy raczej te wschodnie(Fuerte, Lanzarote). Pogoda gwarantowana, bez upałów, no i bez sensacji żołądkowych jak w Afryce

reklama
Ja lubię południe zimą i tak kilka lat temu sylwester na Teneryfie - temperatura ok. 20 st w nocy i 23-25 w dzień, dwa lata temu Madera w lutym, przyjemne ponad 20 i rok wcześniej początek czerwca na Rodos - ok. 25 st, ale tuż przed sezonem ( dla dziecka myślę, że za ciepło ). A na majówkę lecimy na Majorkę - liczę na ponad 20 st i tak myślę będzie ok. No i dla Młodej działka w lesie oraz mam nadzieję, że jak w zeszłym roku polskie morze pod koniec sierpnia - spokój, mało ludzi.
Węgry - byłam parę lat temu, ale z dzieckiem niekoniecznie, Chorwacja też byłam, ale jak dla mnie tylko autem. Bułgaria kojarzy mi się z minioną epoką - ekskluzywne jak na ówczesne czasy wczasy na samym początku lat 80-tych ( 2 dni w pociągu w jedną stronę ) Za rok cicho myślę o Sycylii/Sardynii ( przed czerwcem z uwagi na wiek Młodej ) ale tam drożyzna... :eek: Cypr ? Tunezja, Egipt i Turcja nawet sama nie chciałabym jechać. Wujek do Kanady zaprasza, ma też apartament w Meksyku nad zatoką ale to najszybciej za 4 lata. No i nieustająco białe noce w Petersburgu, ale to w 2014 - Młoda zostaje - autem via ukochany Tallin.
My w ramach UE na dowodzie będziemy śmigać - i już śmignęłyśmy - ważny 5 lat :szok:

Do góry