reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Nie dostałam nic bo powiedział że w tak wczesnej ciąży się nic nie daje. Jeszcze dziś muszę załatwić medycynę pracy ale to już mam umówione wszystko.
Na razie leżę w domu.
Wczoraj wygrzebałam duphaston i sama wzięłam ale nie wiem czy to był najlepszy pomysł 😒. Mam jeszcze prawie całe opakowanie.
Normalnie mam mdłości i śpiąca jestem, czyli ciąża daje o sobie znać ale czy na długo 😔.
Odsuń zle myśli od siebie i to natychmiast.
Myśle, ze dobrze, ze wzięłaś duphaston. W tej ciąży biorę go cały czas od samego początku (w czasie starań tez brałam), a od pozytywnego testu wszedł z dawka 3x1. Wiec uważam, ze czas ciąży nie ma tu znaczenia... Jeśli możesz to się wspomagaj, nie zaszkodzi ani Tobie ani dziecku

reklama
@Kamy_czek czyli jest szansa ❤ a mówił co może być przyczyną krwawienia? Może jakiś krwiak się zrobił....

Nie mówił, za dużo tam nie widać. Na pewno mam nadżerkę a w czwartek okaże się co dalej. W sumie w środę już po becie będę widziała czy coś rośnie.

@MalyGosc będę ale już boję się opr od lekarza. A jak każe mi progesteron zbadać to mi nie wyjdzie 🤦‍♀️ bo duphaston brałam.

Nie mówił, za dużo tam nie widać. Na pewno mam nadżerkę a w czwartek okaże się co dalej. W sumie w środę już po becie będę widziała czy coś rośnie.

@MalyGosc będę ale już boję się opr od lekarza. A jak każe mi progesteron zbadać to mi nie wyjdzie 🤦‍♀️ bo duphaston brałam.
Kochana, jak bierzesz duphaston to on nie wychodzi w badaniach krwi. Nawet jak chcesz zbadać poziom progesteronu. Duphaston jest syntetykiem i nie wyjdzie ci w wynikach

Właśnie wróciłam z wizyty. Lekarz powiedział że jest ciąża ale bardzo młoda. Krwawienie jak to określił małe nie jest ale też nie krwotok. Mam w środę powtórzyć beta hcg i w czwartek przyjść na kontrolę. No i mam się oszczędzać.

Hej, głowa do góry! Musisz mieć teraz kupę nadziei i kibicować małej fasolce, oszczędzając się na max'a!!
Trzymam kciuki z całych sił 🌈 ✊

Hej, głowa do góry! Musisz mieć teraz kupę nadziei i kibicować małej fasolce, oszczędzając się na max'a!!
Trzymam kciuki z całych sił 🌈 ✊

Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.
Dopiero wróciłam do domu, musiałam załatwić sprawy w pracy, niestety to nie mogło czekać. Teraz mogę leżeć.
Niestety dalej utrzymuje się krwawienie, zobaczymy co przyniesie ten tydzień.

Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.
Dopiero wróciłam do domu, musiałam załatwić sprawy w pracy, niestety to nie mogło czekać. Teraz mogę leżeć.
Niestety dalej utrzymuje się krwawienie, zobaczymy co przyniesie ten tydzień.
Jak tam? Dalej leci? Masz dodatkowo jakieś bóle czy jest bezbolowo?

reklama
Do góry