reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Dzięki, czuję się dobrze. Malutka wierci się co jakiś czas. Ma dni, że malutko ją czuję a są dni, że wierci się często.
Powoli sobie ogarniam w domu. Dziś pierniki z synem zrobiliśmy, jutro będziemy zdobić. Choinka już stoi. Także przygotowania do świąt powoli ruszają.Zobacz załącznik 1214772Zobacz załącznik 1214773
W przyszłym tygodniu muszę powtórzyć test obciążenia glukozą, oby szybko poszło. Tak poza tym wszystko ok.
A co tam u Ciebie?
Co tam u Was dziewczyny?

O jaki fajny klimacik już macie, wszystko gotowe na święta :) Zazdroszczę!
U mnie jeszcze świąt nie widać, zacznę przygotowania dopiero w przyszłym tygodniu.
Na razie chodzę jeszcze do pracy, urlop zaczynam od następnego wtorku i aż do 4 stycznia moja noga w biurze nie postanie :p

A wszystko u nas dobrze :) dziękujemy :)
Mały ciągnie cyca jak szalony, mleka chyba jest w sam raz, bo nie czuje przeciążenia. Jak zje z dwóch cycow to śpi 4h :) ale niestety nadal w ciągu dnia a w nocy harce

Wow, to ma Młodzieniec niezłe spanko! 4 godziny w takim wieku to nie lada wyczyn :) Brawo WY :)
A TY jak się czujesz? Doszłaś już do siebie po porodzie? Kiedy idziesz do kontroli?

Wow, to ma Młodzieniec niezłe spanko! 4 godziny w takim wieku to nie lada wyczyn :) Brawo WY :)
A TY jak się czujesz? Doszłaś już do siebie po porodzie? Kiedy idziesz do kontroli?
W sumie to i fizycznie i mentalnie czuje się ok, może jestem tylko odrobine zmęczona z powodu braku snu. Należałam do śpiochów, w nocy po 8-9h i w ciągu dnia jeszcze drzemka. A teraz przestawienie na 4-5h snu. Ale czasem zamiar spać to leżę i paczę na ta pulchna buźkę :)
Oczywiście śpi z nami albo w wózku. Łóżeczko służyło tylko może na 2 noce 😒
Ale mieliśmy w tym tyg wizytacje położnej. I w 12 dobie życia Mały dobił do 3520 gram. Wypisany ze szpitala w 3 dobie z waga 2940 gram, wiec przekroczył szybciutko wagę urodzeniowa 3200.
Ale powiem Wam, sfiksowalam na jego punkcie :) czuje się zakochana w nim nawet jak jest krzykaczem 😍

W sumie to i fizycznie i mentalnie czuje się ok, może jestem tylko odrobine zmęczona z powodu braku snu. Należałam do śpiochów, w nocy po 8-9h i w ciągu dnia jeszcze drzemka. A teraz przestawienie na 4-5h snu. Ale czasem zamiar spać to leżę i paczę na ta pulchna buźkę :)
Oczywiście śpi z nami albo w wózku. Łóżeczko służyło tylko może na 2 noce 😒
Ale mieliśmy w tym tyg wizytacje położnej. I w 12 dobie życia Mały dobił do 3520 gram. Wypisany ze szpitala w 3 dobie z waga 2940 gram, wiec przekroczył szybciutko wagę urodzeniowa 3200.
Ale powiem Wam, sfiksowalam na jego punkcie :) czuje się zakochana w nim nawet jak jest krzykaczem 😍

🥰🥰🥰 no i o to w tym wszystkim chodzi! Mimo ciaglego zmeczenia i braku snu dla mamusi - jej maly chlopiec zawsze jest najwspanialszym krolewiczem 😃😃😃 To wlasnie MIŁOŚĆ ♥️♥️♥️
A jak piesio zareagowal na nowego czlonka rodziny? Nie jest zazdrosny?

reklama
Nie długo, w czwartek wyszły mi te plamy. Chociaż ból pleców to już drugi tydzień będzie tyle że wcześniej nie wiązałam tego z półpaścem. Wczoraj byłam też u ginekologa w lux medzie, robiła usg ale zdjęcia nie mam. Wstydzioch wcisnął się pupą w mój kręgosłup i nie chciał pokazać co ma między nogami [emoji41][emoji7]
Teraz idę prywatnie 30 grudnia.
A dlugo juz sie meczysz? Gorączki przy tym nie masz?
Kiedy idziesz na kolejne podgladanie swojego maluszka? [emoji2]

Do góry