reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Miałam zrobić wczoraj, ale obudziłam się za późno.... Zrobię w przyszłym tygodniu. Umówiłam się z ginem, ze wyśle mmsem wynik do interpretacji.
A jak na zwolnieniu? :)
A dobrze 😜☺️. Muszę niestety wstawać wcześnie, bo zawożę syna do szkoły a potem go odbieram. Myślę, że niedługo będzie wracał sam, tylko w okolicy szkoły robią drogę i trochę się boję. Mięli skończyć do końca czerwca, potem sierpnia i dalej nie skończona.
Ogarniam sobie zakamarki, na które nie było czasu i odpoczywam.

reklama
A dobrze 😜☺. Muszę niestety wstawać wcześnie, bo zawożę syna do szkoły a potem go odbieram. Myślę, że niedługo będzie wracał sam, tylko w okolicy szkoły robią drogę i trochę się boję. Mięli skończyć do końca czerwca, potem sierpnia i dalej nie skończona.
Ogarniam sobie zakamarki, na które nie było czasu i odpoczywam.
Kiedy ja myślałam, ze mam już wszystko ogarnięte, to okazało się, ze na nowo trzeba ogarniać, bo już zdążyły się pokryć kurzem.... Mieszkamy na nowym osiedlu i jeszcze budują inne etapy, wiec kurzu leci co nie miara...
Wiec czas jakoś leci :)
Ale polubiłam te chwile kiedy siadam i stwierdzam, ze nie mam co robić i bez wyrzutów sumienia mogę się polenić :D

Sytuacja wygląda tak.
Ciąża wygląda na młodszą.
Jest zarodek jwst serduszko.
FVR poniżej 100 uderzeń na minutę. I jesli jest młodsza to na tym etapie ok.
Jeśli jednak zgodnie z miesiączką
To coś nie tak.
Mam przyjść w środę do niej do szpitala i sprawdzi bo podobno do środy serce juz powinno przyspieszać.
Zwiększyła acard z 75 do 150.
Podobno nie zaszkodzi
Jednak jak jest coś nie tak to tez nie pomoże.
Tak stwierdziła.
Bierze któraś z Was acard 150 dawke ?
Ciaza 5 + 5 według usg.
Wedlug miesiączki 6+4

Aga spokojnie, to tylko 6 dni różnicy. To nie jest dużo. Na pewno serduszko przyspieszy i wszystko będzie dobrze!
Sytuacja wygląda tak.
To coś nie tak.
Mam przyjść w środę do niej do szpitala i sprawdzi bo podobno do środy serce juz powinno przyspieszać.
Podobno nie zaszkodzi
Tak stwierdziła.
Ciaza 5 + 5 według usg.
Wedlug miesiączki 6+4

Sytuacja wygląda tak.
To coś nie tak.
Podobno nie zaszkodzi
Tak stwierdziła.
Ciaza 5 + 5 według usg.
Wedlug miesiączki 6+4
Ja biorę Acard 150mg od chwili kiedy na teście wyszła ciąża. Bierz na noc, unikniesz ew skutków ubocznych w postaci gorszego samopoczucia :)
Ciąża młodsza o 5-6dni to żadna tragedia :) Wydaje mi się, ze jakby różnica wynosiła 2tyg to wtedy mozna byłoby się zastanawiać i doszukiwać niezgodności
Narazie bierz wszystko na spokojnie.
Tętno poniżej 100u/min to znaczy ile? Powiedziała ci?
U mnie w drugiej ciąży w 7tc tętno wynosiło 40-50u/min. Od razu gin stwierdził bradykardie.
Ale jak jest u Ciebie na etapie 5tc np 90u/min to dajmy mu się rozkręcić porządnie :)
U mnie w teraźniejszej ciąży jak byłam na usg w 5+4tc to jeszcze akcja serca nie była nawet uwidoczniona
Wierze, ze u Ciebie będzie wszystko dobrze ❤️❤️❤️

reklama
Ja biorę Acard 150mg od chwili kiedy na teście wyszła ciąża. Bierz na noc, unikniesz ew skutków ubocznych w postaci gorszego samopoczucia :)
Ciąża młodsza o 5-6dni to żadna tragedia :) Wydaje mi się, ze jakby różnica wynosiła 2tyg to wtedy mozna byłoby się zastanawiać i doszukiwać niezgodności
U mnie w drugiej ciąży w 7tc tętno wynosiło 40-50u/min. Od razu gin stwierdził bradykardie.
Ale jak jest u Ciebie na etapie 5tc np 90u/min to dajmy mu się rozkręcić porządnie :)
U mnie w teraźniejszej ciąży jak byłam na usg w 5+4tc to jeszcze akcja serca nie była nawet uwidoczniona
Wierze, ze u Ciebie będzie wszystko dobrze ❤❤❤
Wierze, ze u Ciebie będzie wszystko dobrze ❤❤❤

Nie dopytałam
Właśnie wysłałam sms . Może mi odpowie.
Czyli jak była tak niska 40 - 50 uderzeń to marne szanse na rokręcenie...

Do góry