MalyGosc
Fanka BB :)
Może po prostu przytulajcie się do woli, bez napinki I patrzenia na testy owu spontaniczniePojutrze. Owulacja była koło 14 dnia, przynajmniej tak z testów wynikało.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Może po prostu przytulajcie się do woli, bez napinki I patrzenia na testy owu spontaniczniePojutrze. Owulacja była koło 14 dnia, przynajmniej tak z testów wynikało.
Trzeba myśleć pozytywnie. Następnym razem na pewno się uda
Na kariotypy jak idziesz prywatnie nie musisz mieć żadnego skierowania. Wykupujesz, płacisz, oddajesz krew i to wszystko czekasz na wynik.
Jestem teraz w 3 ciąży, wczoraj zaczął się nam 16 tydzień. Jak narazie wyniki badań w normie, a maluch dobrze się rozwija. Ale od samego początku jestem na duphastonie, acardzie, heparynie i witaminach metylowanych. Wszystkie zmiany gin zastosował właśnie po badaniach, które zrobiłam po 2 poronieniu.
Wyszło coś w tych Twoich badaniach?Koszt badań które zrobiłam to ok 3000zl w Diagnostyce. Cześć badań jest refundowanych przez NFZ, ale dopiero po min dwóch poronieniach. Natomiast sprawa jest jedna, aby je zrobić trzeba mieć skierowania od specjalistów. A do specjalistów ciężko się dostać na kasę chorych. Ja uwazalam, że nie mam tyle czasu, żeby czekać na wizyty, prosić o skierowania, później jeszcze interpretacja wyników na kolejnych wizytach. Dwa tygodnie po poronieniu zrobiłam wszystko sama co pozwoliło nam na szybki powrót do starań
Jeżeli teraz nie wyszło to na razie damy sobie spokój. Muszę psychicznie odpocząć po od kilku miesięcy wszystko kręci wokół tematu ciąży, straconej i przyszłej.
Czas pojechać na wakacje
Trzeba myśleć pozytywnie. Następnym razem na pewno się uda ❤
A dziękuję, ogólnie bez zmian. Kropie to jedno oko. Ostatnio zamówiłam sobie krople nawilżające, bo coś mnie oczy szczypią. A tak ogólnie bez zmian. Muszę sobie zrobić nowe okulary, bo już rok się wybieram i nie mogę dojść.Jak Twoje oczka?
A dziękuję, ogólnie bez zmian. Kropie to jedno oko. Ostatnio zamówiłam sobie krople nawilżające, bo coś mnie oczy szczypią. A tak ogólnie bez zmian. Muszę sobie zrobić nowe okulary, bo już rok się wybieram i nie mogę dojść.
Ja robiłam. Mam nieprawidłowy. Myślałam, że to się rzadko zdarza a jednak padło na mnie.Któraś z was robiła kariotypy uważacie, że warto ma to sens? Też to rozważałam, ale nie wiem już tyle badań zrobiłam i oprócz kasy to nie chce wpaść w paranoje [emoji52] z ww robiłam wszystko prócz kariotypow
Więc prócz tego że jesteście świadomi nic dla Was nie wniosło to badanie? Eh, też waham się co zrobić z tym kariotypem. Dzisiaj miałam telewizytę z enokrynologiem i uspokajal mnie że w moim wypadku prawdopodobnie niedoczynnosc tarczycy była powodem poronienia. Zlecilismy już badania DNA i zastanawiam się ostro jeszcze nad tym kariotypem. Konsultowaliscie się z genetykiem?Ja robiłam. Mam nieprawidłowy. Myślałam, że to się rzadko zdarza a jednak padło na mnie.
Mam translokacje która zwiększa ryzyko poronienia. Na szczęście nie grozi mi chore dziecko.