reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Dziewczyny nie wiem co mam zrobić, poroniłam samoistnie 7czerwca (nie byłam czyszczona). Po poronieniu bylam u dwóch lekarzy, którzy potwierdzili, że wszystko się ładnie oczyściło, badania tez ok. Jeden z nich powiedział, że możemy się od razu starać, a drugi kazał zacząć po pierwszej miesiączce. Jeśli po poronieniu nic się nie zmieniło to w przyszłym tygodniu będzie owulacja i sama nie wiem czy się zabezpieczać czy nie... Jakie są Wasze doświadczenia?

Myślę, że sama musisz podjąć decyzję w tej kwestii. Ja po poronieniu miałam do czynienia z trzema różnymi lekarzami, z których każdy kazał poczekać; jeden mówił, że 1 miesiąc, a dwóch innych, że 3 miesiące. Myślę, że ten jeden jest wskazany, żeby macica się zregenerowała i odbudowała wszystkie struktury. Reszta zależy od Ciebie :)

reklama
Nasza dziewczynka ma już 2 latka:) mas rację, niby nie chca, niby są wygodni, ale dziecko patrzy na nich i mówi Tato, to miekna na momencie :)
Staraj się nie myśleć o poronieniu, tylko o tym, że tym razem musi się udać! Wszystkie tu trzymamy za Was kciuki! [emoji110] [emoji110]

A w jakim wieku jest Wasza córeczka?
Myślę, że coś w tym jest, faceci są wygodni, nie mają też takiego instynktu jak my - kobiety, ale z drugiej strony potrafią z dnia na dzień coraz bardziej kochać swoje dzieci :) Więc nawet jak teraz nie jest zbyt pozytywnie nastawiony, to na pewno mu się zmieni w trakcie :)

Dziękujemy za zaufanie :) Nic nie zapeszamy i czekamy na z pełną satysfakcją i radością pochwalisz się, że wszystko u Was w najlepszym porządku :) Trzymajcie się zdrowo i ciepło [emoji3059]

@Zabulinka_86 , jak Wasza komunia? Udała się? Wszystko przebiegło pomyślnie? Którą sukienkę w końcu wybrałaś? 👗
A dobrze. Wszystko się udało. Była trójka dzieci komunijnych, każde dziecko siedziało z rodzicami i rodzicami chrzestnymi, potem wszyscy wychodziliśmy, dziecko szło do komunii a potem rodzice. Było ładnie, skromnie. Taką bardziej uroczysta msza. Myślę, że tak chyba jest lepiej, niż tak normalnie. Msza trwa normalnie, dzieci ładnie siedzą a tak msza trwa 1,5h, dzieci znudzone.
Co do kiecki to jakaś masakra 🙈😂. Poszłam jeszcze w innej 🤦🤣🙈. Ale i tak nie była to taka sukienka, z której byłam zadowolona w 100%, ale nie mogłam nic znaleźć. Pojechałam z mężem. Ubralam jedną w kwiaty i mój mąż mówi, że ta (gdzie wcześniej nie lubił w kwiaty). Była taka sama,tylko różowa i mi bardziej pasowała ta różowa. Nie mogłam się zdecydować. To mąż mówi bierz dwie i idziemy. Kupiłam dwie 😂🙈🤣😁. Koniec końców ubrałam tą w kwiaty 😁😜.

A niech będzie wrzucę fotę 😁🙈.

Załączniki

• Screenshot_20200620-135900.png
    Screenshot_20200620-135900.png
    856,9 KB · Wyświetleń: 56
I wyglądałaś super :)
Uwielbiam takie sukienki :)
Teraz szukam jakiegoś masażera i kremu, bo od początku ciąży przytyłam 1,2kg, ale poszło mi w uda, biodra i tyłek. Oczywiście wywaliło cellulit, którego wcześniej nie miałam. Ale te burze hormonalne w organizmie, ladowanie duphastonu musiało się jakoś odbić. Ale sukienek i spodenek, szczególnie przy takiej pogodzie, nie potrafię sobie odmówić :)

Teraz szukam jakiegoś masażera i kremu, bo od początku ciąży przytyłam 1,2kg, ale poszło mi w uda, biodra i tyłek. Oczywiście wywaliło cellulit, którego wcześniej nie miałam. Ale te burze hormonalne w organizmie, ladowanie duphastonu musiało się jakoś odbić. Ale sukienek i spodenek, szczególnie przy takiej pogodzie, nie potrafię sobie odmówić :)
Oj tam nie ma co się przejmować. Ja mam też za dużo tu i tam, ale trzeba chodzić jakoś. Ważne, żeby było przewiewnie 😜😉☺️.
A jak się czujesz?

Nasza dziewczynka ma już 2 latka:) mas rację, niby nie chca, niby są wygodni, ale dziecko patrzy na nich i mówi Tato, to miekna na momencie :)

Dokładnie, tacy "twardziele" z tych naszych chłopów... :p U nas tatuś zawsze się zlituje i odpuści, tylko mamuśka ciśnie i nie odpuszcza :p Ktoś musi być tym złym policjantem, trafiło na mnie 🤪

Strzał w dziesiątkę! Sukienka świetna: zwiewna, lekka, kobieca 👍:-) :) Bardzo dobry wybór :)
A jaki przystojniak z Twojego synka! I fryz zrobiony imprezowy! No extra! 🤩

Przytyłaś dopiero kilogram???? Czy Ty coś jesz? :p

reklama
Dokładnie, tacy "twardziele" z tych naszych chłopów... :p U nas tatuś zawsze się zlituje i odpuści, tylko mamuśka ciśnie i nie odpuszcza :p Ktoś musi być tym złym policjantem, trafiło na mnie 🤪

Strzał w dziesiątkę! Sukienka świetna: zwiewna, lekka, kobieca 👍:-) :) Bardzo dobry wybór :)
A jaki przystojniak z Twojego synka! I fryz zrobiony imprezowy! No extra! 🤩
Dzięki kochana 😍. No tak fryz musi być koniecznie 😁.

Do góry