reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Dziewczyny nie wiem co mam zrobić, poroniłam samoistnie 7czerwca (nie byłam czyszczona). Po poronieniu bylam u dwóch lekarzy, którzy potwierdzili, że wszystko się ładnie oczyściło, badania tez ok. Jeden z nich powiedział, że możemy się od razu starać, a drugi kazał zacząć po pierwszej miesiączce. Jeśli po poronieniu nic się nie zmieniło to w przyszłym tygodniu będzie owulacja i sama nie wiem czy się zabezpieczać czy nie... Jakie są Wasze doświadczenia?

Myślę, że sama musisz podjąć decyzję w tej kwestii. Ja po poronieniu miałam do czynienia z trzema różnymi lekarzami, z których każdy kazał poczekać; jeden mówił, że 1 miesiąc, a dwóch innych, że 3 miesiące. Myślę, że ten jeden jest wskazany, żeby macica się zregenerowała i odbudowała wszystkie struktury. Reszta zależy od Ciebie :)

reklama
Nasza dziewczynka ma już 2 latka:) mas rację, niby nie chca, niby są wygodni, ale dziecko patrzy na nich i mówi Tato, to miekna na momencie :)
Staraj się nie myśleć o poronieniu, tylko o tym, że tym razem musi się udać! Wszystkie tu trzymamy za Was kciuki! [emoji110] [emoji110]

A w jakim wieku jest Wasza córeczka?
Myślę, że coś w tym jest, faceci są wygodni, nie mają też takiego instynktu jak my - kobiety, ale z drugiej strony potrafią z dnia na dzień coraz bardziej kochać swoje dzieci :) Więc nawet jak teraz nie jest zbyt pozytywnie nastawiony, to na pewno mu się zmieni w trakcie :)

Dziękujemy za zaufanie :) Nic nie zapeszamy i czekamy na z pełną satysfakcją i radością pochwalisz się, że wszystko u Was w najlepszym porządku :) Trzymajcie się zdrowo i ciepło [emoji3059]

@Zabulinka_86 , jak Wasza komunia? Udała się? Wszystko przebiegło pomyślnie? Którą sukienkę w końcu wybrałaś? 👗
A dobrze. Wszystko się udało. Była trójka dzieci komunijnych, każde dziecko siedziało z rodzicami i rodzicami chrzestnymi, potem wszyscy wychodziliśmy, dziecko szło do komunii a potem rodzice. Było ładnie, skromnie. Taką bardziej uroczysta msza. Myślę, że tak chyba jest lepiej, niż tak normalnie. Msza trwa normalnie, dzieci ładnie siedzą a tak msza trwa 1,5h, dzieci znudzone.
Co do kiecki to jakaś masakra 🙈😂. Poszłam jeszcze w innej 🤦🤣🙈. Ale i tak nie była to taka sukienka, z której byłam zadowolona w 100%, ale nie mogłam nic znaleźć. Pojechałam z mężem. Ubralam jedną w kwiaty i mój mąż mówi, że ta (gdzie wcześniej nie lubił w kwiaty). Była taka sama,tylko różowa i mi bardziej pasowała ta różowa. Nie mogłam się zdecydować. To mąż mówi bierz dwie i idziemy. Kupiłam dwie 😂🙈🤣😁. Koniec końców ubrałam tą w kwiaty 😁😜.

A niech będzie wrzucę fotę 😁🙈.

Załączniki

• Screenshot_20200620-135900.png
    Screenshot_20200620-135900.png
    856,9 KB · Wyświetleń: 59
I wyglądałaś super :)
Uwielbiam takie sukienki :)
Teraz szukam jakiegoś masażera i kremu, bo od początku ciąży przytyłam 1,2kg, ale poszło mi w uda, biodra i tyłek. Oczywiście wywaliło cellulit, którego wcześniej nie miałam. Ale te burze hormonalne w organizmie, ladowanie duphastonu musiało się jakoś odbić. Ale sukienek i spodenek, szczególnie przy takiej pogodzie, nie potrafię sobie odmówić :)

Teraz szukam jakiegoś masażera i kremu, bo od początku ciąży przytyłam 1,2kg, ale poszło mi w uda, biodra i tyłek. Oczywiście wywaliło cellulit, którego wcześniej nie miałam. Ale te burze hormonalne w organizmie, ladowanie duphastonu musiało się jakoś odbić. Ale sukienek i spodenek, szczególnie przy takiej pogodzie, nie potrafię sobie odmówić :)
Oj tam nie ma co się przejmować. Ja mam też za dużo tu i tam, ale trzeba chodzić jakoś. Ważne, żeby było przewiewnie 😜😉☺️.
A jak się czujesz?

Nasza dziewczynka ma już 2 latka:) mas rację, niby nie chca, niby są wygodni, ale dziecko patrzy na nich i mówi Tato, to miekna na momencie :)

Dokładnie, tacy "twardziele" z tych naszych chłopów... :p U nas tatuś zawsze się zlituje i odpuści, tylko mamuśka ciśnie i nie odpuszcza :p Ktoś musi być tym złym policjantem, trafiło na mnie 🤪

Strzał w dziesiątkę! Sukienka świetna: zwiewna, lekka, kobieca 👍:-) :) Bardzo dobry wybór :)
A jaki przystojniak z Twojego synka! I fryz zrobiony imprezowy! No extra! 🤩

Przytyłaś dopiero kilogram???? Czy Ty coś jesz? :p

reklama
Dokładnie, tacy "twardziele" z tych naszych chłopów... :p U nas tatuś zawsze się zlituje i odpuści, tylko mamuśka ciśnie i nie odpuszcza :p Ktoś musi być tym złym policjantem, trafiło na mnie 🤪

Strzał w dziesiątkę! Sukienka świetna: zwiewna, lekka, kobieca 👍:-) :) Bardzo dobry wybór :)
A jaki przystojniak z Twojego synka! I fryz zrobiony imprezowy! No extra! 🤩
Dzięki kochana 😍. No tak fryz musi być koniecznie 😁.

Do góry