reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

No, a ja oficjalnie zważona u gina wczoraj - 75 kg. stuknęło, a więc +11 od wagi wyjściowej. Nie jest źle. Zresztą wszystko mi jedno ile przytyję, byleby wszystko dobrze było ;). Od początku wychodzę z tego założenia.

reklama
Mnie doktorka opieprza za każdym razem jak jest więcej niż 2kg po miesiącu. Sama jest strasznie szczuplutka i niewiele starsza ode mnie... Porzuciłam czekoladę, staram sie nie objadać, tylko jeden lodzik co kilka dni... a tu i tak tyję... Zatrzymuję straszne ilości wody w nogach. Zawsze miałam ten problem, ale teraz to jest jakas masakra!

Ja moze troche i sie przejmuje tym ze dobilam do 60kg, podczas gdy przed ciąża granicą bylo 50.
ale nie mam zamiaru sobie niczego odmawiac :-p staram sie jesc duzo pelnowartosciowych rzeczy, a miedzy nimi ciagle ciasta, ciasteczka, czekolady, lody...

k8libby jeśli masz tendencje do gromadzenia wody to nie masz wpływu na te kilogramy. Pocieszające jest to, że woda po porodzie szybko zejdzie, a tłuszcz nie. Jak czytam, że dziewczyny tyją w ciąży po 20 kg i tracą to po miesiącu, albo nawet mniej to tylko dlatego, że to właśnie z wody tyły. Ty też tak będziesz mieć. Zrobi się z Ciebie laska w kilka dni :)

ifena, to wielkie pocieszenie :) dzisiaj znowu na masażu pani załamała ręce, tak gromadzę wodę jak dromader przed karawaną...

Ja dzis sie zwazylam i mam 13 kg na plusie:tak::baffled: Myslalam ,ze bezdie juz wiecej...Stracilam juz ochote na lody i czekolade hura:tak: teraz mam wjazd na wszelakie owoce :tak::tak:

Ja dziś na wizycie doznałam szoku. Nie przytyłam za wiele. No ale i tak +13kg od wagi wyjściowej jest. No cóż, pozostały mi ostatnie 4 tyg, ograniczę słodycze i mam nadzieję, że już wiecej nie utyję :) nie mam tendencji do zatrzymywania wody więc też nie puchnę, oby tak zostało

reklama
Ja wczoraj sie zwazylam u znajomej(tak to zawsze u ginki) i... sie wystraszylam troche. Do 27tyg przez miesiac zawsze przytylam 1-2kg, od 27 do 31 tyg, czyli na ostatniej wizycie 2 tygodnie dowiedzialam sie ze przytylam 0,5kg. A wczoraj zwazylam sie i od tej ostatniej wizyty czyli w 2 tyg przytylam ponad 3 kg!:szok: Wydaje mi sie ze zatrzymuje mi sie woda w oranizmie i tu mam pytanie do K8libby, ktora ma z tym problem. Czy takie gromadzenie wody moze byc niebezpieczne/niezdrowe???

Do góry