reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciązy

Ja przed ciążą 57 teraz 70 - +13kg
Nie puchnę na razie oby tak zostało do końca. W obwodzie mam 104cm ale już tylko 3 tyg więc może nie bedzie tak źle :)

reklama
Ja wczoraj sie zwazylam u znajomej(tak to zawsze u ginki) i... sie wystraszylam troche. Do 27tyg przez miesiac zawsze przytylam 1-2kg, od 27 do 31 tyg, czyli na ostatniej wizycie 2 tygodnie dowiedzialam sie ze przytylam 0,5kg. A wczoraj zwazylam sie i od tej ostatniej wizyty czyli w 2 tyg przytylam ponad 3 kg!:szok: Wydaje mi sie ze zatrzymuje mi sie woda w oranizmie i tu mam pytanie do K8libby, ktora ma z tym problem. Czy takie gromadzenie wody moze byc niebezpieczne/niezdrowe???

Tak, zwalczam masażem limfatycznym. Od przyszłego tygodnia będę chodziła 2x w tygodniu, bo woda mnie atakuje do tego stopnia, że nóg w kolanach zgiąć nie mogę. Robi się niebezpiecznie, gdy zaczyna puchnąć od wody twarz i całe ramiona i ręce. Wtedy to może być stan przed rzucawkowy. Trzeba kontrolować ciśnienie. Muszę ciśnieniomierz załatwić, bo to już nie są żarty...

asia, właśnie w tym tygodniu będę robiła morfologię, więc i dodatkowo badanie moczu zrobię, to niewiele kosztuje. Czy to ma byc takie zwykłe badanie? czy powiedzieć babce w lab, że mi na sprawdzeniu tego białka zalezy?

ja mam 10kg do przodu, czyli 85 kg i trzyma się tak już ponad 3 tyg. :tak: obwód w brzuchu 103 rano, może mnie tym razem wielowodzie ominie ;-)

A ja w obwodzie mam 99cm( pierwszy raz mierzylam;p) k8libby mi strasznie puchly race i nogi cale, tez nie moglam zgiac nog w kolanach az :baffled: ale chyba to bylo przez te upaly bo odkad sie ochlodzilo czyje sie jakby lzejsza ale czy waga spadla nie wiem bo wagi w domu nie mam:) cisnienie zawsze u ginki mialam badane i bylo w normie lub ciut za niskie, a cukrzyca mi raczej nie grozi, robilam 3 tyg temu i wyszedl cukier 68

Odpukać, przestały mi puchnąć nogi od kiedy temperatury spadły...
A na masaż bym się przeszła gdybym miała trochę kasy luzem z najwyższą chęcią...Uwielbiam być międloną, a ile można wykorzystywać męża?!

reklama
Do góry