reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

reklama
No kurcze byłam właśnie dziś u gin i nic nie powiedziałam, bo rano nic nie było i miałam nadzieje, że się skończyło - ale niestety zjadłam obiad i od nowa. Chociaż tyle, że brzuch mnie nie boli, ale jak tak dalej będzie to pójde jeszcze raz.

RudaKlara ja tez na początku wrzuciłam na wagę a teraz jakoś tak spokojniej. Waga +12, w brzuszku mam ...102cm:baffled: heh :-D

A co do biegunki to ja na nią w szpitalu leżałam. Pij sobie Orsalit żeby elektrolity uzupełniać!!! On mnie uratował przed drastycznymi wynikami badań krwi.

sopelek83 ja mam w brzusiu dokładnie tyle samo ;-) ale brzusio mi się bardzo podoba :-) a co do wagi to na początku mega skoki a teraz jakby bardziej puchnę niż tyję....chyba niedobrze.

Jeśli chodzi o biegunkę to też polecam Orsalit i duuużo wody!!! Złapałam małego, żołądkowego wirusa jakiś czas temu i tak się leczyłam. Szybko minęło.

ns0f43as5p1z8vys.png

A u mnie sie zaczelo to co w pierwszej ciazy, zatrzymywanie wody MASAKRA!!! No bo skoro jem tak jak zwykle raczej to niemozliwe zebym od tego miala 1,5kg w tydzien??? Zwlaszcza ze widze po nogach ze opuchlizna nie schodzi nawet po nocy. No to pieknie,jak ma byc tak jak w pierwszej ciazy to jeszcze z 8kg "nazbieram",zalamka! Jak dla mnie to jest najgorsze w ciazy,juz zaczynam lapac doly bo wygladam i czuje sie niedoleznie i na cholere mi ta cala aktywnosc?! Mam zdecydowanie etap przedporodowy,burza hormonow,nerwowka i wyczekiwanie i nie linczujcie mnie za nieodpowiedzialne myslenie,dlugo bylam twarda :)

LeRemi, u mnie też masakra z zatrzymywaniem wody. Idę na masaż, ale po 2 dniach znowu mam problem z całkowitym zgięciem nogi w kolanie bo łydę mam jak baniak... Jutro ważenie, spodziewam się najgorszego...

Tak się zastanawiam od czego to zbieranie wody zależy wiecie?? bo mi nic nie puchnie :szok: ale ostatnio też nie puchło. Waga dalej +4 no i liczę, że tak już zostanie (no może +1 jeszcze) jestem bardzo zadowolona z tego faktu.

reklama
Tak się zastanawiam od czego to zbieranie wody zależy wiecie?? bo mi nic nie puchnie :szok: ale ostatnio też nie puchło. Waga dalej +4 no i liczę, że tak już zostanie (no może +1 jeszcze) jestem bardzo zadowolona z tego faktu.
szczesciara!
a ja.. ide na wage.. zaraz wracam...
u mnie waga stanela na 70kg, wiec ok.14kg na plusie
tez jestem poki co w miare zadowolona bo waga stoi od dobrych kilku tygodni, mam nadzieje ze tak zostanie do porodu!

Do góry