reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

U mnie wręcz odwrotnie waga na początku spadła teraz nadrabiam, ale dość powoli od wagi wyjściowej 4 kg, a od najniższej w czasie ciąży 7 kg. Moja gin jest zadowolona, że nie przybieram dużo tymbardziej, że dzidzia ma skąd ciągnąć :)

reklama
LeRemi 10 kg w dwóch ostatnich miesiącach?! :szok: nie strasz!! ja liczę na to, ze max. 2 kg mi dojdą.

Agnes maluch na pewno rośnie, gdyby coś było nie tak z wagą to by ci gin powiedział.

Wiolcia też mam wizytę 20 czerwca :-)

U mnie 10 kg na plusie.

A ja Wam powiem, że wg wszystkich źródeł przyrost w ostatnich miesiącach jest mniejszy znacznie. Potwierdzam to swoim przypadkiem ostatnio w 8 i 9 miesiącu nie przytyłam nic a nawet ciut schudłam.
Teraz mam +4 i daję sobie jeszcze jeden kg do końca (moja gin też mi na tyle daje zielone światło) ale waga stoi na razie więc wydaje mi się to realne. Najwięcej tyłam od 24 do 30 tyg

Mi tez ginka powiedziała, że w ostatnim trymestrze wolniej tyjemy, że 2 jest zdradliwy.
Ja wejdę na wagę w piątek na wizycie, już się boję...

reklama
mala.di dziecko to Ci teraz jeszcze z kg utyje to przecież nie tak dużo :)

tu masz co ile waży pod koniec ciąży

Waga dziecka to od 3.5 do 4.0 kg.
Piersi to dodatkowe 0.5 do 1.0
Krew 2.0 do 2.5
Tkanka tłuszczowa 2.5 do 3.5
Płyn owodniowy 1.0 do 1.5
Macica 1.0 do 2.5
Łożysko 0.5 do 1.5
Płyny ustrojowe 0.5 do 1.0

Ostatnia edycja:
Do góry