reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

Cwiczenia typu brzuszki mozna wykonywac na kilka dni zaraz po porodzie SN prawda?
U mnie zostalo troche skory ale brzuch nie zrobil sie kompletnie plaski... jest twardy i lekko wzdety... wszyscy mowia, ze jestem juz plaska jak deska ale wiadomo - ja pamietam swoj brzuch :dry:
i tak sie zastanawiam,.. poznikaly Was juz te ciemne krechy hormonalne z brzuchow? Bo u mnie to juz miesiac po i nadal je mam, kiedy powinny zaczac znikac?

A co do piersi... za duzo karmilam prawym cycem i teraz praktycznie tylko tam mam produkcje mleka. Jak tak pomacac te nie produkujaca piers i popatrzec to rzeczywiscie obwisla nie jest, ale taka wlasnie "mieciutka". medeusko, nie dawalabym sobie nadziei... wydaje mi sie, ze niezaleznie czy karmisz piersia czy nie, poprostu juz po porodzie nie beda takie same - nie ma szans :s

reklama
Sorki, że najpierw nie poczytałam, ale mój ssak nie daje mi na to czasu. Mam pytanie.
Czym smarujecie piersi? Czy jest coś co nie ma wpływu na "jakość" mleczka?

Izaa ja smaruję się mustelą do biustu (jeden krem) i mustelą do brodawek (drugi) - jagoda już ją zachwalała, ja od siebie mogę jeszcze dodać że dużo bardziej mi się podoba niż purelan, ma lepszą konsystencję, nie oblepia brodawki tylko się ładnie wchłania. Wszystkie te kosmetyki mogą być używane podczas laktacji.

na to pytanie Ci nie odpowiem, ja nie kupuję musteli w Polsce, bo jest tam za droga, dużo taniej płacę za nią w zwykłym auchan w Luxemburgu.
popatrz jakie są ceny na alegro i jakie w twojej aptece, bo jeśli różnica ma być równa tyle co koszt wysyłki to żadna oszczędność

ja mam w zasadzie już płaski brzuch i skóra też wróciła praktycznie do normy... ciemna krecha dalej jest a do tego mam bardzo ciemną skórę na brzuchu (chyba od tego lekkiego opalania w wakacje:-p) więc wyglądam trochę jak miś koala:-D

ale czuję ogromną różnicę ... kiedyś brzuszek był twardy a teraz jest taki lejący się i mięciutki:sorry2:

Ja niestety brzuszek jeszcze mam, ale i przy pierwszym długo miałam.

Z piersiami hmm. nie pomogę, ja karmiłam rok i 2 miesiące i zrobiły się kompletne flaczki, potem po karmieniu troszkę nabrały kształtu ale do takich przed ciążowych już nie wróciły.
Smarowanie w moim przypadku nic nie dało.
A próbowałam różnych kosmetyków, ale dopiero po karmieniu.
Abeja ten krem do piersi można stosować w czasie karmienia?
Mi pediatra wtedy przy Krystianie mówiła, żeby nawet nie myć żelami piersi, bo mały to zlizuje i może też wsiąknąć w skórę i przejść do pokarmu, co może uczulać (preparaty to chemia) i ja tylko wodą myłam piersi póki karmiłam, ale z Krystianem miałam spore problemy jeśli chodzi o alergię w pierwszych dwóch latach.

reklama
Mi kresa zniknęla ale mam jeszcze takie krążki do okoła sutków ciene, z co do brzucha to wyglądałam tak w 5 miesiącu......:sorry2:

Do góry