reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Ja tez sie do was dziewczyny dolacze :-) Tez musze schudnac ale poki co jakos leniwie mi to przychodzi. Czytalam sobie wasze posty i zazdroszcze tym, ktore juz cos schudly. Zaczelam szperac w internecie i znalazlam fajny programik niejakiego Dr Dietman'a :-D Dopiero go sciagnelam i bede dzis go rozpracowywac i pomyslalam, ze wkleje wam link, moze ktoras tez z niego bedzie chciala skozystac:

Wortal Jedz Dobrze

Jak dla mnie to efekty uboczne Meridii to jedno (argument, że jakby była taka zła to by lekarze nie zapisywali jest dla mnie kiepski - lekarze zapisują Meridię w skrajnych przypadkach - gdy nie ma szans na schudnięcie innymi sposobami - u ludzi nie z nadwagą za z otyłością, dobry lekatrz zrobi najpierw komplet badan a nie zapisze lek by zasilić kiesę jakiegoś koncernu farm.). Niemniej jednak przede wszystkim chodzi mi o to jak będzie wyglądała skóra poddana takiemu szybkiemu chudnięciu. Meridia powoduje spadek wagi ale nie kurczenie się skóry. Powolny proces utraty wagi połączony z dietą i ćwiczeniami daje skórze czas na dostosowanie się do zmian, natomiast szybka utrata wagi powoduje, że zostają człowiekowi fałdy skóry - gorzej jak po ciąży - i co z tym zrobić?
Moja koleżanka, zawsze dość otyła zaczęła chorować na nowotwór i na poczatku leczenia po przyjeciu pierwszych leków zaczęła szybko tracić na wadze, w kilka tygodni schudła mnóstwo kilogramów, ale nie chciałybyscie widzieć jak naciągnięta skóra wisiała jej na brzuchu..

PS do tego gorsetu powyżej można dokupić ramiączka silikonowe i już sie nie roluje. :-) ja mam taką opcję przy swoim. Szczerze powiedziawszy jest dla mnie wygodniejszy niż poporodowy pani Teresa.

Abejka, tak jak powiedziałaś, Meridia jest dla ludzi mocno otyłych. Obwisła skóra przy jakimkolwiek chudnięciu w takich przypadkach i tak będzie i tak. Ja mam strasznie obwisłą skórę na podbrzuszu - efekt cesarki przede wszystkim. Skóra ta nadaje się tylko i wyłącznie do wycięcia. Żadnymi ćwiczeniami ani maściami się nie obkurczy niestety. Jak kiedyś będę bogata, to sobie zrobię modelowanie brzucha ;-) Chociaż chyba wolę się nabawić przepukliny kresy białej, bo wtedy na NFZ by była taka operacja ;-):rofl2: Swoją drogą, operacja taka kosztuje około 10tysi niestety.

Oczywiście może być różnie, obwisła skóra bądź nie... na właśnych oczach widziałam brzuch dziewczyny po braniu meridi, która jest po dwóch porodach. Ja nigdy takiego nie miałam! Płaski,zero fałdek tłuszczu, żadnych opon i boczków. Nie mówię,że u mnie tak będzie. Może,ale nie musi.
Mi też wisi fałdka, zaczyna się od blizny po cięciu wzwyż. I myślę, że raczej super płaskiego brzuszka miała nie będę.

Tak jak pisałam wcześniej opinie są różne i mają prawo być. Ale każdy decyduje sam o sobie.

Ostatnia edycja:
Bozqoova, bo to zależy tak naprawdę od predyspozycji organizmu i z jaką wagą do zrzucenia się startuje. Osoby otyłe zawsze po schudnięciu nawet w wolnym tempie będą miały problemy ze skórą. Organizm po prostu nie poradzi sobie z takim ogromem tkanki skórnej sam. No i właśnie cesarka. Jest większe prawdopodobieństwo, że skóra na podbrzuszu będzie bardziej rozciągnięta, bo w końcu zostają przecięte wszystkie warstwy. Przynajmniej ja sobie tak to tłumaczę ;-)

;-) No też tak mi się wydaje. No zobaczymy. Będę ćwiczyć, może choć trochę go "podciągnę".

Chociaż powiem Wam, że mineły 3 miesiące, a jak dotykam blizne to tkie dziwne uczucie, taki jakby ból...nawet nie wiem jak opisac.

boozqowa powinnaś ćwiczyć:tak: masz młody organizm więc pewnie przy wspomagaczu i ćwiczeniach brzuch zrobi się ładny:tak:

Abeja ile już miałaś mikro:confused: widzisz jakąś różnicę:confused: ja miałam 2 zabiegi i widzę poprawę na tych świeżych:tak: te starsze trzeba będzie zaatakować kwasem;-) u mnie mikro i kwasy 150zł

reklama
Do góry