reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga sprzed i po ciazy

Jakbyście miały faceta, który nic poza Waszym wielkim brzuchem widzi, też byście tak reagowały. Nie wiem, może tak nie jest, ale czuje sie nieatrakcyjna. Może macie racje, ale naprawde boje sie kilogramów... :-:)-:)-(

reklama
Mitemil, twoj przyrost wagi jak to tej pory jest w dolnej granicy zdrowego przyrostu... blagam, nie zamartwiaj sie tymi 7 kg... gdybys napisala, ze to +17, to inna sprawa..

a Twoj facet, jesli nie rozumie, ze w ciazy brzuch MUSI urosnac, bo w koncu nowy czlowieczek tam w srodku rosnie, i jesli krytykuje :wściekła/y: Twoj brzuch - to mu chyba czegos brakuje... ;-)

I jeszcze cos ci powiem, ja mam 13kg na plusie (i pewnie bedzie wiecej), brzuch mam bardzo duzy (zdjecia gdzies juz pokazywalam), a i tak wzbudzam pozadanie mojego meza. I widze, jak sie za mna czasami inni faceci ogladaja. Kobieta w ciazy moze byc / jest atrakcyjna. Mamy pelniejsze piersi, moj kolega powiedzial, ze otacza nas jakas aura... oczywiscie, nie mozna sie zapuscic, dbamy o siebie, jakby nic sie nie zmienilo. Myjemy wlosy i ukladamy, staramy sie ladnie ubrac (na ile nam pozwalaja sklepy, niestety) ;-), malujemy.... Prostujemy plecy, zadzieramy nos, wypinamy piers, usmiech na twarz i do przodu!!! Gwarantuje, ze beda sie za toba ogladac. I nie dlatego, ze wygladasz grubo ;-) a dlatego, ze jestes sexi, smaczna mamuska, yummy mummy!
nasza atrakcyjnosc ukrywa sie w naszych glowach. Uwierz, ze mozesz sie podobac, a NA PEWNO bedziesz zwracac uwage. W pozytywnym slowa znaczeniu.

a, i jeszcze jedno - kazda z nas sie boi kilogramow "nadprogramowych". Ale nadprogramowe tzn, zdaniem wiekszosci lekarzy powyzej 15 kg....
sprawdz kalkulator wagi w ciazy i zobaczysz, co sie sklada na te Twoje 7 kg. Moja kolezanka po porodzie i wyjsciu ze szpitala stracila 8.5kg. W 3 dni!!!! Wiec sie nie zamartwiaj :-):-) bedzie dobrze!

Gosiu pięknie to napisałaś :)
Popieram to ... jesteśmy wręcz cudowne z tymi naszymi brzuszkami :) i dodatkowe kg dodają tylko więcej urody

No wlaśnie, nie ujełabym tego lepiej.
A ja od tygodnia mam +13, wiec to 15 może jeszcze nie tak najgorzej mi wyjdzie do końca. Tyle że muszę dodać że ja swoja wagą bardzo się nie przejmuję, bo wiem że u mnie w organizmie zbiera sie duzo wody. A jeszcze z 9 tyg!

hej, u mnie póki co 4,5 na +. ale u mnie tak to tycie w ciąży właśnie wygląda. w pierwszej ciąży o tej porze byłam 6 kilo do przodu i w sumie na końcu wyszło +13 kilo, a syn miał 4,350. więc z tym tyciem to u każdej indywidualna sprawa.

reklama
absolutnie sie Gosia z Toba zgadzam:-)
nasze brzuszki sa sliczne i nosmy dodatkowe kilogramy z duma bo to sa takie ciazowe kilogramy:-)
ja tam sie czuje strakcyjna, mimo ze tali nie mam wogole i chodze jak kaczka bo mnie spojenie lonowe boli:tak:
niby mam 6 kg na plusie ale co z tego? to wszytko to przeciez dzidzius i jego domek no i biust;-)

Do góry