reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

katiuszka28 ja tez startuje z osiemdziesiatkiniestety. W poprzedniej ciazy przytylam 30kg i nie zdazylam zgubic. Teraz bardzo uwazam na diete i ciesze sie ze narazie nic mi nie przybylo;-):tak:

reklama
Ja ważę 68 kg przy wzroście 165 cm. Więc lekka nadwaga, a ciąża dopiero pierwsza. Ale gubić będę jak już mój aniołek się urodzi :-) Ale mimo, że jestem w 9 tygodniu, nie pzytyłam jeszcze ani pół kilograma :-)

Witajcie Mamy :) Ja przytyłam 1 kg -waże obecnie 67. Ale zawsze ważyłam około 60 kg tylko 3 miesiące przed ciązą się objadałam , z nerwów czy się nam z mężem udało czy nie. No i efekt jest. Ale mam nadzieję że później szybko wszystko strace. Pozdrawiam.

U mnie w dalszym ciagu 1kg na plusie-poderzewam ze to jednak swiateczne pyszne jedzonko ulokowalo sie tam gdzie trzeba :-)
Dziewczyny nie martwcie sie, najwazniejsze jest zdrowie Maluszka. Figurkami zajmiemy sie po ciazy-zreszta nieprzespane noce, karmienie piersia, spacerki i ciagle latanie nad rozkapryszonym bablem to niezly trening :-)
Ja w I ciazy przybralam 13,5 kg. Wygladalam mimo wszystko szczuplutko, wszystko ladnie i rownomiernie sie rozlozylo i mimo, ze niestety nie dane mi bylo opiekowac sie coreczka:-( wrocilam do swojej wagi w ciagu 3 m-cy-bez zadnych diet czy cwiczen.Owszem w brzuszku zostalo juz nieco wiecej cm-ale nie widac bylo tego golym okiem, dopiero jak sie miarke przylozy, ale naprawde juz po 1,5 m-ca miescilam sie we wszystkie swoje ciuszki.
Na poczatku z tego co pamietam waga szla mi bardzo szybko-bylam przerazona ze jak leci w takim tempie to co bedzie na koncowce:szok:ale jak widac nie taki diabel straszny jak go maluja, pozniej juz przybieralam regularnie i malo, dlatego tez tak wiele nie przytylam :-) teraz jest ze mna podobnie.
A polecam zdrowe zarelko, w rozsadnych ilosciach-oczywiscie nie zadne diety-ale jak nie bedziemy sie objadac fast foodami i tonami slodyczy, to i przybieranie na wadze powinno byc inne- zreszta kazda kobieta ma inaczej :-)

słuchajcie - waga wagą ale ja mam typowy ciążowy brzuchol jak co niektórzy w 5/6 miesiacu a nie na początku 3ego ;) no ale tak mam, w pierwszej ciąży też szybko a teraz jeszcze szybciej, o mieszczeniu się w zwykłe spodnie nie ma już mowy, dziś mnie koleżanki z pracy straszyły że to bliźniaki...

a mam małą radę na cisnące gumki w rajstopach - ja na razie rozcinam z przodu szef rajstop tak, żeby mnie gumka nie cisnęła, nie wygląda to może najlepiej ale jesli pod ubranie to w niczym to nie przeszkadza, zwłaszcza pod spodnie, a gumki mnie piją strasznie w mój wywalony brzuszek

Nie przejmujcie się dziewczyny na zapas przyszłymi zbędnymi kilogramami. One zwykle szybciej znikają niż się pojawiły :-) W poprzedniej ciąży przytyłam 16kg, a przed miałam już przynajmniej 5 za dużo :-D. Tydzień po porodzie byłam chudsza niż przed ciążą :szok:. Teraz znów mam trochę ciałka za dużo, a i pyszne świąteczne jedzonko wiedziało, gdzie się poodkładać... (3 cm na plusik w bioderkach ;) ) w swoich spodniach też przestałam się dopinać, ale zanabyłam biodrówki z lycrą i takie się nadają :-)
Też mam wrażenie, że brzuszek szybciej mi tym razem wyszedł, moim zdaniem wyglądam na 5 miesiąc, na wysokości pępka mam już 84 cm... a mój Tomek 80... jak tak dalej pójdzie to znów dobiję do 110 :szok:

Witam,
Ja niestety nie wiem ile ważyłam przed :zawstydzona/y:.
Z tego co mówi moja połówka to 62 z tego wynikało by, że przytyłam kilogram.
Niestety patrząc w lusterko na mój zaokrąglony brzuszek wydaje mi się, że więcej :dry:, a to dopiero początek.
Spodnie już kupiłam sobie nowe ;-) bo stare bardzo mnie "piły" wieczorami. A nie chciałam gnieść Maleństwa. Zastanawiam się co będzie dalej.

Pozdrawiam

reklama
Ja również startuję z dodatkowymi kilogramami (84 kg. przy wzroście 174 cm).Na razie mam 1,5 kg na plusie ,ale teraz się rozchorowałam i prawie wcale nie jem ,zobaczymy co to będzie potem .Przy pierwszej ciąży przytyłam raptem 8 kg. z czego po 3 miesiącach ważyłam niecałe 65 kg.Teraz również staram się o tym aż tak nie myśleć ,bo im więcej się myśli tym mam większy apetyt;-)

Do góry