reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

w sobotę byłam na 50tce moje szwagra, była rodzina moja i jego, była też dziewczyna w 15tyg ciąży i miała już brzuszek, wdawałam się w rozmowy na temat ciąży bo w koncu sama jestem!! i nagle pada pytanie:
Darka a ty tez jestes w ciązy?????????????????
myślałam że padne, płaska jestem a dupa szeroka biust jak z poznania do warszawy...

reklama
Róznie z tym bywa ja przy pierwszym dziecku o takim czasie nie miałam jeszcze brzucha, pamiętam bo kończyl mi sie 4 miesiąc jak miałam komunie chrzesnicy , kupiłam normalnie żakiecik rozmiaru 36, i spódniczke 38 do troszke sie zrobiłam szersza, a teraz brzuch widac tak ze nie da sie ukryc ciąży:), przytyłam też teraz od samego poczatku, strasznie mnie muliło i tak jak kolezanka niżej czesto jadłam bo wtedy czułam sie dobrze i sa tego rezultaty:zawstydzona/y:

Ja spodnie założę stare, ale z zapięciem już ciężko. Na stojąco jeszcze jeszcze, ale żeby usiąść w zapiętych nie ma mowy. Mi na szczęście brzusio rośnie i piersi reszta stoi jak na razie.Tak raz na miesiąc nowy stanik :).

no BAJOREKAGA dokładnie musiałam wcinać bo lepiej sie czułam po jedzeniu, jak poźniej nie zrzuce tego to sie wnerwie...:-)

i na twarzy tez teraz grubaska jestem:-(

no ale przeżyje, bo dzidziuś ważny:happy:

tzn. nie wiem czy przeżyje - zazdroszcze tym co im tylko piłeczki widać a tak to laseczkami pozostały...:tak:

a ja jeszcze nie wiem ile na plusie:) ale juz napewno cos bedzoe bo 6 tygodni temu jeszcze nie mialam tej wagi co w 5 tygodniu:) do tylu mialam 600 dag.....no ale chyba dobroc sie skonczyla......brzuszek mi rosnie ale w ciuchy swoje wchodze jak na razie bez problemu:)

Dziewczyny nie martwcie się kilogramami. Zaczniecie się odchudzać po ciąży. Teraz korzystajcie z tego :-) Ja obecnie jestem w 18 tc i +2 kg. W spodnie swoje wchodze, ale się ledwo dopinam. Biuścik nieco większy, bo kupiłam miseczke D i okazała się za duża (przed ciążą miseczka C).

Ja już w tym tygodniu przerzuciłam się na spodnie ciążowe - w swoje już się nie mieszczę, a biodrówki powoli uciskają.

reklama
Ja jestem w 19 tygodniu i od początku ciązy przybylo mi 5 kg choc wcale się nie opycham i ogolnie mamy raczej zdrowe nawyki zywieniowe.W dodatku ja osobiscie wcale nie czuje sie na te 5 kg wiecej

Do góry