reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

reklama
Basia, przez równe pięć miesięcy urósł 8,5 cm:szok: a przytył tylko 1200g...Jakby tył tak jak rósł, to byłby niezły klusek:laugh2:

A mierzy nas zawsze ta sama pani pielęgniarka (więc pomiar jest zawsze taki sam - czyli przyrosty wiarygodne) - od czubka głowy, po pleckach, nóżce do stópki...

Kasiu, chyba taki moment, że się rośnie, a nie tyje. Wojciaszek też ostatnio urósł. Nie wiem, ile ma wzrostu, ale po prostu zaczął sięgać tam, gdzie wcześniej nie dawał rady.

A nasz lekarz normalnie stawia przy ścianie i mierzy - i wg mnie to zawsze mniej wychodzi bo Karol albo ma trochę rozszerzone nóżki albo lekko ugięte, no i krzywizny kręgosłupa dochodzą jak stoi - muszę go sama wymierzyć to mu trochę dodam ;) no ale jak by go postawić przy Mikusiu to by taki malutki był!!! :) Przy takim wzroście ponad 10 cm różnicy to strasznie dużo!!!

I mnie się wydaje że to tak na zmianę jest - że raz skaczą wzrostem, potem wagą, potem wzrostem itd

No Kasia to ja sie teraz nie dziwie że Miki na zdjęciach sie taki duży wydaje :-)

Basia, a mi się wydaje, że wcale takiej dużej różnicy nie byłoby. Na 100% postawiony przy ścianie miałby mniej wzrostu:laugh2:Hmmm, muszę kiedyś postawic i zmierzyć, zobaczymy ile wyjdzie (już to widze jak stoi i sie nie rusza;-):-D:-D:-D)

U nas mierzą w takiej rynience na leżąco. Ja kiedyś raz zmierzyłam Marcinka tak po pleckach, wzdłuż ciała i wyszło mi więcej niż u lekarza. Ale i tak Miki dał czadu:-D

Miki dales niezle czadu!!!!
Mati wazy 9200 - wazony w srode u lekarza a wzrost pewnie jakos kolo 80cm....na oko...

Dziewczyny czy w 12 m-cu nie powinno być szczepienia na żółtaczkę? bo w książce coś wyczytałąm że tak a lekarz nic nie powiedział mi...

reklama
Do góry