reklama
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
My dzisiaj byliśmy u nowej pani doktor (bardzo miła i kompetentna pani - nareszcie
Najpierw kręciła nosem, jak usłyszała, że Marcinek je zwykłe mleko i co gorsza kaszkę mannę, ale kiedy zobaczyła, ile przytył w porównaniu do poprzednich ważeń, dała sobie spokój z marudzeniem
Marcinkowi udało się znowu wskoczyć na 25 centyl:-)
waga 8200, wzrost 69 cm, obwód głowy 44 cm, obwód klatki piersiowej 45 cm
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
waga 8200, wzrost 69 cm, obwód głowy 44 cm, obwód klatki piersiowej 45 cm
Kasiu trudno coś radzić my tez soimy z wagą w styczniu (17.01)ważył 7500 a teraz waży 7100 to trochę mało ale wszystko wina kataru
Lekarka powiedziała miż że najważniejszę są "kamienie milowe" czyli aby podwoił, potroił swoją wagę urodzeniową.. czyli do skończenie 1 roczku powinien potroić wagę zobaczymy czy się uda..
Lekarka powiedziała miż że najważniejszę są "kamienie milowe" czyli aby podwoił, potroił swoją wagę urodzeniową.. czyli do skończenie 1 roczku powinien potroić wagę zobaczymy czy się uda..
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Dziewczyny, ja nie chcę tu do niczego przekonywać ani namawiać, ale u nas był problem z przybieraniem na wadze, dopóki Marcinek jadł same produkty przeznaczone typowo dla niemowląt, a więc kaszki, słoiczki itp. Lekarka zaproponowała nam wprowadzenie zwykłego mleka, kaszy manny, budyniu, pieczywa, chudej szynki - i naprawdę jest super! Marcinek je z apetytem, dobrze się czuje i wreszcie ładnie przybiera na wadze. Może i Wy musicie po prostu "wstrzelić się" w gusta Waszych maluchów
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Basia26
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
U nas byłoby truno bo Oli ma alergię. Też mało przybiera a je tyle ile w książkach piszą.
KasiuBS spróbuj może mleko łyżeczką dawać. U nas podziałało. Po prostu Oli nie lubi butelki. A ile Zosia waży? My idziemy we wtorek to napiszę ja tam.
KasiuBS spróbuj może mleko łyżeczką dawać. U nas podziałało. Po prostu Oli nie lubi butelki. A ile Zosia waży? My idziemy we wtorek to napiszę ja tam.
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Martusia w poniedziałek (8 miesięcy i tydzień) 70 cm i 7820 g, czyli bez szaleństw, twardo się uczepiła 25 centyla i ani myśli pójść wyżej, ale co tam, najważniejsze że nie spada niżej :-) Ostatnio bardzo mało je, nic jej nie pasuje, najlepiej wchodzi mleko na śpiocha- ale z kaszką za żadne skarby nie wypije- ale to chyba przez ząbki.
Też o tym słyszałam ale to dla mnie trochę dziwna zasada bo niektóre dzieciaczki rodzą się malutkie a inne ciężkie. Czy to znaczy że dzieci takie jak Zosia (2900) powinny ważyć w wieku 1 roku 8 700 a dzidzie o urodzeniowej masie np 3500 - 10 500? straszna róznica....Kasiu trudno coś radzić my tez soimy z wagą w styczniu (17.01)ważył 7500 a teraz waży 7100 to trochę mało ale wszystko wina kataru
reklama
U nas też niestety dorosle jedzenie na razie nie wchodzi w rachubę, ze względu na skłonność do alergii.
Basia
jedzonko podajemy łyzeczką tylko zagęszczone kaszką - pani dr tak zaleciła ze zględu na niewysoka wagę Zosieńki. A butelkę lubimy - do picia soczków, herbatek i wody. Mleczko - tylko na śpioszka... Zosia waży ok 7 400.
Napisz po wizycie ile waży Oleńka i jaką urodzeniową wage miała.
Życzymy apetytu!!!:-)
Basia
jedzonko podajemy łyzeczką tylko zagęszczone kaszką - pani dr tak zaleciła ze zględu na niewysoka wagę Zosieńki. A butelkę lubimy - do picia soczków, herbatek i wody. Mleczko - tylko na śpioszka... Zosia waży ok 7 400.
Napisz po wizycie ile waży Oleńka i jaką urodzeniową wage miała.
Życzymy apetytu!!!:-)