reklama
barmanka79
Deus Dona Me Vi
farciaraPociesza mnie fakt ze dzisiaj zob na wadze ze mam 9kg na plus a dzidzia duza wiec nie bedzie duzo do schudniecia.
Confi - no fakt może i do 4.5kg dociągnąć ;-)
iwona100na
Majowa Mamusia
A mi się nie udało dowiedzieć ile waży moje maleństwo jak byłam na ostatniej wizycie na USG - bo się popsuło
- jakieś zwarcie się zrobiło
- jakieś zwarcie się zrobiło
u mnie schyłek 39 tygodnia... i 3200
szacunkowa waga urodzeniowa to ok 3500, może troszkę więcej to przez dużą tolerancję wagową ;-)
niestety nie wiem ile ma cm...nie spytałam
a moze można na podstawie wymiarów z usg jakoś samemu oszacować ? Wiecie coś na ten temat?
szacunkowa waga urodzeniowa to ok 3500, może troszkę więcej to przez dużą tolerancję wagową ;-)
a moze można na podstawie wymiarów z usg jakoś samemu oszacować ? Wiecie coś na ten temat?
u mnie schyłek 39 tygodnia... i 3200
Confi jeśli na zdjeciu USG masz podane takie pomiary to mniej wiecej bedziesz wiedziała:
CRL (Crown Rump Length)-długość ciemieniowo siedzeniowa (od główki do pupki)
FL (Femur Length)-długość kości udowej
*AgA* no wlasnie tego CRL nie mam , bo mój synek leży bardzo niziutko i nie dało się tego zrobić....nawet moja gin powiedziała ze nie mam się kierowac pomiarem dwuciemieniowym głowki tylko obwodem poniewaz dwuciemieniowy wychodzi mi na 42 tydzien no i nie jest miarodajny...
szkoda ze nie spytałam bo nie będe wiedziała jakie ciuszki dla małego wziąc
a
bedzie trzeba spakowac dwie wersje..większa i mniejszą
szkoda ze nie spytałam bo nie będe wiedziała jakie ciuszki dla małego wziąc
a
bedzie trzeba spakowac dwie wersje..większa i mniejszą
reklama
Confi a nóżka jest długaśna?
nie wiem jakie sa normy ,ale mój mały ma FL 76 mm ;-)
pani doktor mówiła ze nogi ma długie ...po tatusiu