reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga Naszych dzieci

W przypadku mojej córeczki waga się praktycznie potwierdziła. Na wizycie 5-go maja wychodziło że mała ma 3200 g, a urodziła się za tydzień z wagą 3345 :blink:

Ale słyszałam o przypadkach, kiedy mówiono mamie że dziecko ma ponad 4 kg, a rodziło się około 3 kilogramowe :tak:

a ja znam przypadek gdzie lekarz mowil ze dziecko do 3,5 kilo bedzie a urodzil sie chlopak 4 kilowy.

reklama
Moj synek w 3 tyg+5 dni 3820 ( ale urodzil sie z waga 3180). Barmanka Twoj to duzy chlopak sie urodzil, nie wiem jak bym dala rade urodzic dzidziusia z taka waga ;-) bo nameczylam sie przy 3180 i do tego nacieli mnie na 10 szwow wiec sobie nie wyobrazam ;-);-);-)

malinka - oj nie wiem jak ja go urodziłam ;-) :-D byłam "na gazie" i dodatkowo jeszcze epidural :-p, ja za to popękałam, a nie wiem ile miałam szwów bo mi nie chcieli powiedzieć :eek: :sorry: ale spooro tego było ....

aneteczka - no twój synek ładnie wrócił do wagi wyjściowej :tak: :-)
u nas niestety po 1szym tyg spadł z 4400 do 4000 :-( :-( no ale teraz wszystko wraca do normy i to aż za nadto ...:rofl2:

Moja Mania urodzila sie 3557 po wyjsciu z kliniki spadlo do 3400 pozniej przybrala przez 6dni TYLKO 30gram przez podwyzszony poziom bilerubiny i teraz przez pierwszy miesiac przybrala 600gram i teraz nadrabia przez 19dni 600gram:-D

reklama
Damianek urodził się z waga 4100 i przez pierwsze 3 doby spadł do 3710 :baffled: przez zółtaczkę i brak pokarmu u mnie...potem stopniowo zaczął przybierać i jak nas wypisywali to ważył 3920 :tak:
rozczarowałam się wizyta położnej u nas bo nawet nie miaął ze sobą wagi, nic nie sprawdziła tylko spytała czy w porzadku. bardziej była zainteresowana moimi szwami niż maluchem :eek:
przez to nie wiem ile Damian wazy w tej chwili ale ja czuję i widzę ze się ładnie zaokrąglił ;-)
po weekendzie pojdziemy wybrac pediatrę i skontrolujemy wszystko ... zobaczymy ile waży nasz klopsik

Do góry