reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga Naszych dzieci

reklama
Zgłaszamy się i my
Waga w przeddzień 4-tego miesiąca 5610 :sorry2:
Uff, słabiutko, ciężko to idzie :sorry2:
Ale nasze panie doktor nie mają zastrzeżeń.
Mam nadzieję, że taki mojej Lilianki urok :sorry2:

My na ważenie i szczepienie idziemy za tydzień a narazie ważę Matiego w domku razem z sobą na wadze i wychodzi mi prawie 7kg. Ktoś mi mówił, że dziecko w 3 m-cu powinno podwoić wagę urodzeniową (u nas 3480g) i trochę się martwię... Bo mamy już drugą połowę 5 m-ca... Co o tym myślicie?

Saro nie zamartwiaj się. To co słyszysz od innych to statystyki. Każde dziecko jest inne. My też prezentowaliśmy odmienne przybieranie na wadze. Dzieciaczki żyją wlasnym rytmem, ale i dziedzicza też co nieco po nas...
Moja Jaga np. przekroczyła swoją podwojoną wagę urodzeniową (ur - 3650 g), a 3 dni przed ukończeniem 3 miesiąca wazyła 7310 g - ja martwiłam się w drugą stronę - czy nie za dużo przybiera (ja byłam drobniutkim dzieckiem, za to z M był kawał kloca, który w dodatku był od początku na butli...)? W końcu to dziewucha...
Najważniejsze, ze dzieciaczki są zdrowe. Nie ma co na siłe ich dokarmiać bądź "odchudzać".. Przyjdzie czas, że Twój Mati bedzie potrzebował więcej jedzonka, a moja Jaga bedzie gubiła nadmiar tłuszczyku.

Aga_k_m dziękuję za słowa pocieszenia:tak: mam nadzieję, że faktycznie to nic złego. Poza tym jest zdrowy, ruchliwy i rozgadany więc mam nadzieję, że wszystko w porządku... Spytam dla pewności lekarkę na szczepieniu.

Wieść o podwajaniu wagi w 3 m-cu zdementowana! Mamstud pytała o to lekarza i powiedział, że podwoić wagę urodzeniową muszą nasze krasnalki do 6 m-ca. Uff.. Przepraszam jeśli kogoś zaniepokoiłam tą informacją, ale sama się martwiłam...:tak:

reklama
Do góry