reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost naszych maluszków

Martynka 1rok i 2tyg
9750g i 75cm (waga dla dziewczynek w jej wieku wynosi 9,5kg także super powiedziała pani)

Ostatnia edycja:
reklama
ankush urosło Ci maleństwo :tak:
My byliśmy wczoraj na szczepieniu Zuzia miała 1 rok i 1 tydzień i ważyła 10,5 kg oraz mierzy 80 cm.. to tak w sumie niewiele..Wasze dzieci potroiły wagę urodzeniową, moja mała "tylko" podwoiła..ale moze to lepiej, bo itak jest na 97 centylu, a jakby ważyła 15 kg to chyba byłaby otyła...

Mirelka Zuzia ważyła 5080 i rodziłam naturalnie :baffled: ale teraz Wasze maluszki już prawie ją dogoniły :tak:chociaż je za czterech, ale jest tak ruchliwym dzieckiem, ze już prawie nie pamiętam u niej fałdek na rączkach i nóżkach :-D

aqua pamietam, Twoja Zuia byla chyba jednym z wiekszych noworodkow jakie znalam. podziwiam, bo naprawde taki porod to niezly wyczyn! :tak: starszy syn mial tylko 3900g a myslalam ze umre... wypieralam go godzine a i tak zrobilam to na ostatnia chwile bo juz w zamarwicy byl i reanimowany :baffled:

oo no walsnie, a Kubus...
waga urodzeniowa 2900g
waga na roczek rowne 9kg
a wiec potroil wlasnie swoja wage urodzeniowa :tak:
Lekarka wcale sie nie zdziwila ze chudzina z niego ;-) Stwierdzila ze to oczywiste, on taki bedzie caly czas ;-) po mnie

ankusch super sobie wazy juz Martysia :-)
aqua Twoja Zuzinka byla duzym bobaskiem jak sie urodzila oj pamietam jak mi kopara opadla kiedy przeczytalam posta ile Twoja mala wazyla a teraz wazy se idealnie :-)

My w przyszly czwartek idziemy na szczepienie wiec dowiemy sie wage :-)
A dzisiaj przymocowalam mlodemu do sciany miarke wzrostu i po zmierzeniu mial 76cm.

Ssabrina moja 75cm ale jak widzę niektóre dzieciaczki nasze mają 80 cm to dopiero wysokie dzieciaczki;-)
aqua o matko ale duża córa ci się urodziła pamiętam że pisałaą że naturalnie..ałaaaaa ;-)ja tylko 3430g :szok:Mój mąż urodził się 4200g a teraz wysoki i szczupły mała chyba bedzie miała jego budowę ..takze słyszalm już kilka przypadków że dziecko urodziło się duże a potem czym starsze to zanika ta duza waga..

reklama
Dziweczyny moja waży 8400g i 76,5cm. Większość Bobików teraz waży ok 9-10kg a moja heh jeszcze 8 i przytyć nie może bo ciągle mi spada z wagi

Aqua ja pamiętam jak pisałaś, że takie duże maleństwo urodziłaś;)

Do góry