reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

U nas chyba rekord w zakresie zwielokrotnienia wagi.:tak:Dzis byliśmy na szczepieniu,MMR2 i przy okazji taki mini bilans,przy okazji spodziewałam się czegos dłuższego.:-(Marcel prawie,bez 300g spięciokrotnił swoją urodzeniową wagę.Waży teraz 10700g a w chwili narodzin 2200g.Mierzył 43 cm a teraz 78.Bardzo sie cieszę,bo taki był mały kurczaczek.

reklama
Mała Mi tak Marcel jest wcześniakiem z 35 tyg ciąży.Jak sie urodził to nie chciało mi sie wierzyć,jak wszyscy dookoła mi powtarzali,że szybko nadrobi a jednak...;-);-)

No to gratuluję Marcelkowi wagi, nadrobił i to jeszcze jak.
Ja też jestem wczesniakiem (34 tc) i na wagę nie narzekam (tzn narzekam ale na nadmiar ;-):tak:)

Hania, 24 pazdziernika byla szczepiona MMR2 i zmierzona,zwazona przy okazji.
Nadal z niej drobiazg jest,ale pociesza mnie,ze wreszcie zaczela przybierac, po polrocznym zastoju.

waga ur - 3130
waga z 24.10 - 9 kg
wzost 75 cm
glowka - 45 cm

Marika obecnie wazy 10100g ;-) czyli prawie 4x tyle co po urodzeniu. Waga ur. 2540 :-)
My bedziemy sie niedługo szczepic ale nie MMR2 tylko u mnie szczepia Priorixem... Czy któres malenstwo dostało priorix? Jakies reakcje niedobre? Jak Wasze dzieci znosza ta szczepionke? Na razie Mariczki jeszcze nie zapisalam na szczepienie bo troszke podziebiła sie po wakacjach... :baffled:

reklama
Do góry