reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

reklama
Moja Agatka trzy dni po skończeniu roczku ważyła 10,380. Wzrostu nie mierzyli :(

Mam pytanie do Was mamuśki w związku z wagą Waszych maluchów.
Czy one potroiły wagę urodzeniową? Bo mojej Agatce (momo ze jest duza) nie udało się to. Zeby potroić wagę musiałaby wazyc 10,740 (urodzila się z wagą 3,580)
Nie martwię sie tym, bo i tak jest duza i w miare dobrze przybierała na wadzę od urodzenia, ale zastanawiam się jak to jest u Was??

U nas potrojona waga, aż za bardzo he he:-)
Waga urodzeniowa 3100 a teraz na pewno ponad 10 a może nawet 11kg, więc prawie poczworona czy jak to tam napisać:-D

u nas na szczesie nie potrjona bo musiałby ważyć ponad 12 hihi bo przy porodzie miała 4,03
Emilka jak to Emilka jest drobniutka dziś ją wazyłam i wychodzi, że ma 9,1 więc troszke ponad podwojenie wagi u nas, ale juz sie nie martwie tym tak bardzo taka uroda i już

O Matko! Jakby Kubuś miał potroić swoje 4220 g to bym padła go nosić:-p. Teraz to chyba już będą się "wdawać" w geny. U nas wszyscy szczupli i wysocy więc nie mogę od Kubunia oczekiwać że będzie pulpecik. Ale najważniejsze że w normie to jest OK.

reklama
Paula idealnie potroila wage- waga urodzeniowa rowno 3kg, teraz 9kg. :tak:
Ale gdyby wazyla z kilogram wiecej to na pewno by jej nie zaszkodzilo, bo jest szczuplutka.

Do góry