reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

Agatka jutro kończy 8 miesięcy, dzisiaj była ważona, jej waga to 8.560
Przez miesiąc przybrała aż 620 g :szok:
Mam teraz małą kluske w domu :-)

reklama
Mala Mi, kluskę to ja mam w domku. Wiktorek był ważony/mierzony we wtorek i waży: 9590 gram wzrost: 74cm :szok: Przybrał w 1,5mc 60 gram, ale urósł 5cm:-)

Rydykocie Oliwka byla przedwczoraj wazona i przez 3 tyg.przybrala 100g to dopiero jest malo wazy 8300,wzrost 77 cm...

Dawidek waznony 8 czerwca ... waga 8400g .. w tydzien przybral 300g :szok: .. ale musial nadrobic po chorobie ;-) ... wzrost 78 cm :-)

Nadia dokladnie ... Wiktorek bardzo mlody jak na pażdziernikowego maluszka wg suwaczka ;-):-D

O raaany jakie długie te wasze dzieci! Marika wazy ok 8600 ale ma tak 73cm... tzn. wg pielegniarki :dry: chyba sama ja zmierze bo ubranka to jej na 80 zakładam a czasem nawet małe 86...

Ojojojo! Faktycznie Wasze Maluszki są "wysokie", ja wczoraj przystawiałm Kube do miarki (bo mamy taką na drzwiach w jego pokoju) i wyszło cos koło 72 cm, a waży już ponad 9,5 kg (bo tyle miał 23 maja).

No wlasnie nie wiem czemu tak kiesko przybieraja raz jest dobrze raz zle...no nic moze teraz jak jej daje glutenowejedzonko to szybciej przybierze na wadze.

reklama
ja tam juz przestalam sie martwic waga mojej Ninki :tak: 2 miesiace juz jej nie wazylam, ale w przyszlym tygodniu ide na podanie drugiej dawki prevenaru i pewnie bedzie tez wazona. wczoraj posadzilam ja na wage lazienkowa elektroniczna u mojej kolezanki i wyszlo 8500 w pampersie.Czyli ok. 900g przez 2 m-ce

Do góry