reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

reklama
Urodzeniowa waga Nikosia to 3500, teraz w wieku 7,5 miesiaca waży 8600. przybiera dużo wolniej teraz na wadze niz w pierwszym półroczu. W ciagu 6tygodni przybral 300g pozdr

Marika na 7 miesiac wazyła 7850 a dzis (za 8 dni bedzie miala 9 miesiecy) 8550 :-) Przytyła 700 g w niecałe dwa miesiace.Podobno prawidłowo ;-)

mhm...
bylam u pediatry i wg jej wyliczen Hania przybrala te wymagane minimum;ponoc dzieci moga stanac tak na wadze w tym wieku;ale to i tak mnie martwi;bo Hania do nie dawna na prawde wcinaala i sloiczki i cyca.Dla porownania jej siostra nie chciala jesc nic praktycznie poza cycem i w tym wieku wazyla 8420.
Teraz Hania nie ma apetytu w ogole,prez caly dzien zjadla moze 3 razy cyca,z czego na woeczr tak na prawde sie dossala,ze 2 lyzeczki zupki i 4 lyzeczki deserku,moze 2 chrupki kukurydziane.

Powiem Wam dziewczyny, że ja przestałam się już przejmowac wagą i apetytem Nikosia. Po prostu myslę, że jego organizm "wie" czego mu i ile potrzeba i już się nie zamartwiam. Nikodem też do jakiegos czasu uwielbiał obiadki i deserki a nie chciał jeśc Nutra. Niedawno mu się zmieniły zaś preferencje i teraz wogóle nie chce jeśc nawet grama deserków, zupki jeszcze jakos ujdą a najchetniej jada własnie Nutra badź jakieś inne produkty mleko pochodne. Bywają też dni, że nie je prawie wcale albo jak wróbelek i jakoś świetnie sie z tym czuje, więc skoro widzę, ze jest radosny jak zawsze to uważam, że nie mam powodow do niepokoju.

Dawidek wazony wczoraj .. 8100 :-) ... wraca do formy ;-)
a mierzyc juz nie mierze ... raz rosnie o 8 cm , a raz sie kurczy wg mierzenia w przychodni ... dalam sobie spokoj ;-) .. wg mnie ma 75 cm ... ubranka nosi na 74-80 :happy:

a ja dziś ważyłam Olka sama na wadze elektronicznej i wynika z niej, że nic nie przybrał od ponad miesiąca (8400):confused: u lekarza ważony jest ale to raz z pieluchą, raz bez, raz ubrany w spodenki, raz goły... i zawsze tak dodadzą wagię, że wszystko jest oki.

Od miesiaca urósł 1cm :-) mierzę go stawiając przy dzwiach... przykładając ekierkę.

reklama
Do góry