reklama
Moim zdaniem to mierzenie jest bezsensu. Zależy jak się to robi. Olka mierzy mi lekarka przykładając metr wzdluż ciałka, a jak ja byłam mała to przykładano główkę do ściany i mierzono odległość gdzie sięgają stópki.
Wzrost Olka sprawdzam po ubrankach (nowych) nosi 74 i są ciut za duże, a 68 za małe, czyli ma ok. 70/72cm
A Roch to musiał słodko wyglądać.... taki dłuuuugi i chudziutki Olo miał tyle samo cm ale miał troche więcej wagi, a wydawał mi się chudym długaskiem.
Wzrost Olka sprawdzam po ubrankach (nowych) nosi 74 i są ciut za duże, a 68 za małe, czyli ma ok. 70/72cm
A Roch to musiał słodko wyglądać.... taki dłuuuugi i chudziutki Olo miał tyle samo cm ale miał troche więcej wagi, a wydawał mi się chudym długaskiem.
kinghah
Zaciekawiona BB
Moim zdaniem to mierzenie jest bezsensu. Zależy jak się to robi. Olka mierzy mi lekarka przykładając metr wzdluż ciałka, a jak ja byłam mała to przykładano główkę do ściany i mierzono odległość gdzie sięgają stópki.
Oj, chudzielec to z niego był okrutny, może dlatego ze cc była ok.2,5 tyg przed terminem:-( Załączam zdjęcie poglądowe
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
a nasz maluch na 6 miesięcy 7040 g długość 70 cm
Mieście się w siatce centylowej na 25 centylu
Jest cienka i drobna!!!
Mieście się w siatce centylowej na 25 centylu
Jest cienka i drobna!!!
gufi
Dzis bylo oficjalne wazenie u pani doktor :-) stan na 7 m-cy:7600. niby nieduzo, ale mala ciagle trzyma sie 25 centyla i przybrala przez ostatni miesia 600g
reklama
Agnieszka18
Gufi - u nas tak samo Ala je ładnie ale nie za duża jest i też nie za ciężka
Na 6 miesięcy miała 7040 - koło 25 centyla
Czasem tak czytam sobie o innych maluszkach- 8, 9 kilo o sporo...
Ale to chyba nie jest powód dla nas do zmartwień - aczkolwiek zawsze sie wydawało że maluszek pucaty to zdrowy????
Na 6 miesięcy miała 7040 - koło 25 centyla
Czasem tak czytam sobie o innych maluszkach- 8, 9 kilo o sporo...
Ale to chyba nie jest powód dla nas do zmartwień - aczkolwiek zawsze sie wydawało że maluszek pucaty to zdrowy????
Podziel się: