reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

Roch: waga urodzeniowa: 2920, długość: 57
6 miesięcy: waga: 9 kg :szok:, długość: ok. 70 cm
I jeszcze do niedawna tylko na cycusiu :cool2:

reklama
Hej! Nie rozumiem jednego: dziecię mi chodzi w ubrankach rozmiar 80, a pielęgniarce wychodzi długość 68-70 cm...:baffled:

Moim zdaniem to mierzenie jest bezsensu. Zależy jak się to robi. Olka mierzy mi lekarka przykładając metr wzdluż ciałka, a jak ja byłam mała to przykładano główkę do ściany i mierzono odległość gdzie sięgają stópki.

Wzrost Olka sprawdzam po ubrankach (nowych) nosi 74 i są ciut za duże, a 68 za małe, czyli ma ok. 70/72cm :laugh2: :laugh2: :laugh2:

A Roch to musiał słodko wyglądać.... taki dłuuuugi i chudziutki :) Olo miał tyle samo cm ale miał troche więcej wagi, a wydawał mi się chudym długaskiem.

Moim zdaniem to mierzenie jest bezsensu. Zależy jak się to robi. Olka mierzy mi lekarka przykładając metr wzdluż ciałka, a jak ja byłam mała to przykładano główkę do ściany i mierzono odległość gdzie sięgają stópki.

Wzrost Olka sprawdzam po ubrankach (nowych) nosi 74 i są ciut za duże, a 68 za małe, czyli ma ok. 70/72cm :laugh2: :laugh2: :laugh2:

A Roch to musiał słodko wyglądać.... taki dłuuuugi i chudziutki :) Olo miał tyle samo cm ale miał troche więcej wagi, a wydawał mi się chudym długaskiem.

Oj, chudzielec to z niego był okrutny, może dlatego ze cc była ok.2,5 tyg przed terminem:-( Załączam zdjęcie poglądowe:-D

Oliwka na dzien wczorajszy majac 6 miesiecy i poad tydzien wazyla 7900:))):-)wzrost 74
obwod glowy 42,5
obwod pasa 43,5

Dzis bylo oficjalne wazenie u pani doktor :-) stan na 7 m-cy:7600. niby nieduzo, ale mala ciagle trzyma sie 25 centyla i przybrala przez ostatni miesia 600g :tak:

reklama
Gufi - u nas tak samo Ala je ładnie ale nie za duża jest i też nie za ciężka

Na 6 miesięcy miała 7040 - koło 25 centyla

Czasem tak czytam sobie o innych maluszkach- 8, 9 kilo o :szok: sporo...
Ale to chyba nie jest powód dla nas do zmartwień - aczkolwiek zawsze sie wydawało że maluszek pucaty to zdrowy????

Do góry