reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

Przyłączam sie do Was Kobiety: TEŻ MAM ŚWIRKA NA PUNKCIE MOJEGO SYNECZKA.....i pochwalę Wam się ze Maciej był dziś wazony i uwaga : 6,510 zywej wagi:-D :-D :-D :-D
niezłego klocka juz dzwigam.....zreszta Wy podobnie!!!

reklama
hej ja tez sie przylaczam do tego klubiku ;-);-);-)
Moj Wiciu wazy ok 6,5 kg jak bylismy na szczepieniu jakies 2 tyg temu to pani doktor powiedziala ze maly malo troszke przybyl na wadze,i mial malo tych CENTYLI :-:)-:)-( Ale stwierdzila ze moze to byc po przebytej chorobie:confused::confused::confused:
A moze poprostu bedzie chudzienki jak tatus :-):-):-)
Buziaczki

Nina dzis byla wazona i wyszlo 6500.

niestety przez ta chorobe wyszlo, ze przez ostatni miesiac przybrala tylko 300g, ale pani doktor wogole z tego nie robila problemu i powiedziala, ze przy chorobie to calkiem normalne. no i dodala, ze Ninka jest od poczatku bardzo szczuplutka i taka jej uroda i mam sie wogole tym nie martwic :-)

Po dzisiejszych pomiarach:
Glowka i klatka 41 cm
Dlugosc 68 cm
Waga 6300 (malo...)

Wiek 4,5 miesiaca:-)

Olek też zmierzony:
waga: 7550
wzrost: 72
główka: 42
Klata: 45

Olek ma 4 miesiace i 3 tygonie
przez 5 tygodni przybrał 800g i lekarka powiedziała, że wsi wporządku.

Agus a na siatce centylowej jak sie spisuje Oliwka?? wcale 600g to nie mało, chyba to norma, jescze na dziewczynkę...

Agus - moja Ninka to tez chudzinka :tak: na koniec 5 miesiaca wazyla tylko 6500! ale pani doktor wogole nie robi paniki i mowi, ze jak dziecko nie spada z centyla to jest ok. moja jest caly czas na 25 centylu. tylko mnie sie marza jakies faldki tluszczyku zamiast tych nozek-patyczkow :baffled:

No wlasnie Gufi tez bym chciala miec roche tych faldkow:)))A na siatce to Oliwka jest poniezej normy i dlatego sie marwie tym przyrostem masy ciala...bo w sumie jest dluga 68 cm...

Agus dlaczego piszesz, że Oliwia jest poniżej normy? Ja zerknęłam w siatki centylowe i Twoja córcia jest na 25. centylu, a norma jest od 5 do 95, a w niektórych źródłach podają, że nawet od 3 do 97, więc żeby Oliwia była poniżej normy to jeszcze jej trochę brakuję. A jeśli chodzi o wzrost to faktycznie jest długa jak na swój wiek, ale to chyba dobrze, co? Może zostanie światowej klasy modelką? Zawsze trzeba znaleźć cos pozytywnego!:-) Także nie przejmuj sie tą wagą, myślę, że jest ok!

reklama
Agus - elisabeth ma racje. Oliwka jest tak samo jak moja Nina na 25 centylu i to jest w normie. tylko 3 i 97 centyl sa poza norma. a moja Nina tez przy wadze 6500 ma 69 cm i jest dluga i chuda :tak: ma to pewnie po mnie :-D

Do góry