reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost naszych bąbelków:)

Luxik - pewnie że się pochwalę moją "kruszynka" - myślę ze w święta bedzie chwilka, to parę fotek wybiorę. Już wybrałam zdjecia do wywołania - chyba 200 wyszło - musimy duży album sobie pod choinke zakupić :-D. Niezłe różnice, u nas nie wolno podobno prostowac dzieci, a u Was wolno :-D

reklama
Mrozik-nigdzie nie wolno prostowac dzieci,u Oli taka sama maszynka jak u mnie-napisze raz jeszcze-mierza z krzywiznami,czyli na naturalnie ugietych nózkach,dlatego pomiary nie sa dokladne:tak:
Adaś jeszcze nawet nie podwoil wagi urodzeniowej:dry:do kiedy trzeba??

Podwoić dziecko powinno do 5 miesiaca, ale u mnie nie napisali czy do początku czy do końca ;-)
Kira - ja zrozumiałam ze wyciągają dziecko :-D, musze to jeszcze raz przeczytać. U nas biorą zwykły meterek krawiecki i lecą, od stopki do kolanka, do pupci, łopatki, szyjka główka - taki wynik podają, jak ja mierzę go sama, to mi też tyle wychodzi co im
A jak jest z tym prostowaniem, bo Filip często sam prostuje nogi - tak wyrzuca zcałej siły do przodu i tak trzyma - az się łóżeczko trzęsie jak tak robi ;-)

Piotrek juz podwoił wage urodzeniową(tak z mojego wazenia wychodzi:-p)
U nas mierza tez cm krawieckim w przychodni:tak:
Mrozik mój babel tez często prostuje sam nogi a jak leży i czuje moje udo jak go przebieram to tak napiera nóżkami i wtedy tez ma wyprostowne:-)

Mrozik-no to musze spróbowac takiej miary:tak:a Adaś tez tak nogi silnie prostuje,najczesciej wtedy jak chce mu zapiąc pieluche:dry:

A ja juz myślałam że mój synek ma jakieś dziwne tiki :-D:szok:
Kiedyś tak mnie zdzielił między nogi jak go przewijałam, że aż steknęłam, dobrze że to nie stał mój mąż przy nim, bo mógł by sie Filip rodzeństwa nie doczekać ;-)

reklama
Do góry