reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost naszych bąbelków:)

Nasz Tomek moze i taty nie kopnal(mnie nie raz:baffled:)ale go obsikal , centralnie a twarz,tata buziaka chcial dac dzieku a on go olal:-D:-D:-D:-D

reklama
Lxsik - to jeszcze nic, jak Zuzia byla malutka i robila czeste i wystrzalowe kupki to wystrzelila taka z przewijaka na podloge:tak: no i jak tatus przyszedl sprzatnac to druga jemu prosto na glowe:szok: Malo nie peklam wtedy ze smiechu:-D. Dodam ze byl elegancko ubrany bo mielismy isc w gosci:-D:-D
Zuzia tez kopie i jak lezy na podlodze na macie albo na kocyku to sobie piety obija tak nawala nogami.

A ostatnio postawilam ja na moich kolanach, oczywiscie trzymalam caly czas pod paszkami tak ze tylko co dotykala stopkami o moje kolana, i jak tylko wyczula powierzchnie to odepchnela sie jakby chciala podskoczyc, no i rozesmiala sie przy tym na glos. To byl jednak zly pomysl bo jak ja posadzilam to dopiero sie zaczal ryk:baffled:

Filipek - 5 miesięcy (bez tygodnia) 70 cm i 10 kg!!!!
jak już w jednym wątku pisałam, pani doktor kazała wprowadzić zupkę. Pocieszyła też że przeważnie dzieci karmione piersią wyrastają po roczku i nie są już takie grubiutkie :tak:. No ale ważne żeby był zdrowy - taki pulpecik z niego kochany że jeju ;-):-D

mrozik mój Maciek goni Filipka jesli chodzi o wagę
skończył cztery miesiące
waży 9 kg i ma ok 68 cm długości

A ja myslalam ze moj Szymcio to taka kulcia, a tu widze ze przy Maciusiu i Filipku to chudzina ;-):-D
A tak powaznie to ładnie rosna nam te "maleństwa" :tak:

Czy ktoras z Was, Mrozik albo Aniulka, sie moze orientuje ile moga nasze dzieciaczki wazyc jak beda mialy roczek? Ile one teraz tak powinny przybierac w przeciagu miesiaca?

reklama
tomola ja mam taką ściągawkę co do karmienia rozwoju i wagi i tam jest napisane że w piatym m-cu dziecko przybiera ok 700 gram a od szóstego do dwunastego m-ca ok 500 gram miesięcznie ale ja i tak myslę że mój maluch jest ponad górna granicą hehe a ile będzie ważyć we wrzesniu to ciężko przewidzieć ale myslę że jak będzie raczkować a później dreptać to już tak przybierać nie będzie

Do góry