reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost naszych bąbelków:)

Nasz Tomek moze i taty nie kopnal(mnie nie raz:baffled:)ale go obsikal , centralnie a twarz,tata buziaka chcial dac dzieku a on go olal:-D:-D:-D:-D

reklama
Lxsik - to jeszcze nic, jak Zuzia byla malutka i robila czeste i wystrzalowe kupki to wystrzelila taka z przewijaka na podloge:tak: no i jak tatus przyszedl sprzatnac to druga jemu prosto na glowe:szok: Malo nie peklam wtedy ze smiechu:-D. Dodam ze byl elegancko ubrany bo mielismy isc w gosci:-D:-D
Zuzia tez kopie i jak lezy na podlodze na macie albo na kocyku to sobie piety obija tak nawala nogami.

A ostatnio postawilam ja na moich kolanach, oczywiscie trzymalam caly czas pod paszkami tak ze tylko co dotykala stopkami o moje kolana, i jak tylko wyczula powierzchnie to odepchnela sie jakby chciala podskoczyc, no i rozesmiala sie przy tym na glos. To byl jednak zly pomysl bo jak ja posadzilam to dopiero sie zaczal ryk:baffled:

Filipek - 5 miesięcy (bez tygodnia) 70 cm i 10 kg!!!!
jak już w jednym wątku pisałam, pani doktor kazała wprowadzić zupkę. Pocieszyła też że przeważnie dzieci karmione piersią wyrastają po roczku i nie są już takie grubiutkie :tak:. No ale ważne żeby był zdrowy - taki pulpecik z niego kochany że jeju ;-):-D

mrozik mój Maciek goni Filipka jesli chodzi o wagę
skończył cztery miesiące
waży 9 kg i ma ok 68 cm długości

A ja myslalam ze moj Szymcio to taka kulcia, a tu widze ze przy Maciusiu i Filipku to chudzina ;-):-D
A tak powaznie to ładnie rosna nam te "maleństwa" :tak:

Czy ktoras z Was, Mrozik albo Aniulka, sie moze orientuje ile moga nasze dzieciaczki wazyc jak beda mialy roczek? Ile one teraz tak powinny przybierac w przeciagu miesiaca?

reklama
tomola ja mam taką ściągawkę co do karmienia rozwoju i wagi i tam jest napisane że w piatym m-cu dziecko przybiera ok 700 gram a od szóstego do dwunastego m-ca ok 500 gram miesięcznie ale ja i tak myslę że mój maluch jest ponad górna granicą hehe a ile będzie ważyć we wrzesniu to ciężko przewidzieć ale myslę że jak będzie raczkować a później dreptać to już tak przybierać nie będzie

Do góry