reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga I Wzrost Bobasów

Doczytalam ten wzrost. :-D
Wiec mysle ze wcale nie wazy malo
Dziewczynki sa drobniejsze niz chlopcy. Pamietam jak Maks w wieku przybieral na wadze i o wiele wiecej wazyl niz w tym samym wieku Maja.

reklama
na siatce jest idealnie w środku.
Lekarkę bardziej martwi to, że słabo przybiera. Często Jagodzie waga bardzo spada, a potem znowu nadgania. I niestety nie pokrywa się to z okresem wzrostu.
I co dobije do tej idealnej wagi, to potem znowu spada.
Ja to sobie tłumaczyłam chorobami i niejedzeniem przez nie, ale niestety, jak jest zdrowa, to też za bardzo nie je.

Jedyne, co by mogła to pić soki na okrągło, ale ponieważ to nie jest wyjście, bo jak się napije, to potem nie je, to nie daję jej za dużo.

Jeden pediatra zapytany o przybieranie Mai stwierdzil ze moje dziecko jak dalej bedzie sie odzywiac tak jak teraz i tak przybierac na wadze to nie bedzie mialo problemu z nadwaga :tak:
Jak Cie niepokoi jej waga to zrob jej badania krwi i sie przekonasz czy jej czegos brakuje. My zrobilismy i wszystko wyszlo ok

Ech, badanie krwi. Musze i tak zrobić i tylko nie mam kiedy :zawstydzona/y: bo ciągle coś.
A jak pomyślę o tym, co ona robi przy zastrzykach, to aż sie boję.

Joaska Franek wazy 12kg przy wzroscie 86 cm.
Zrob dla spokoju te badania ale mysle ze wszystko jest oki.Na zabidzona Jagoda nie wyglada.Ja od urodzenia bylam pomiedzy 3 a 5 centylem i nic mi nie jest do tej pory ;-) choc teraz nadrabiam zaleglosci wagowe :-p:-p:-p:-p:-p

Joaska, czym Ty sie martwisz??
My wazymy 10.700 przy wzroscie 84
A w lipcu bylo 10.260, wiec przyrost mamy jeszcze mniejszy i lekarz powiedzial, ze jest ok.

joaska tak jak dziewczyny mysle ze nie ma sie czym przejmowac ... kamilka wazy cos ponad 10 kg ... do 11 nie dochodzi ... i prawde mowiac zaden lekarz sie nie przyczepil ... a tez nie przybiera regularnie ... czasami wiecej, czasami mniej ;
usg brzuszka mialam robione jakis tydzien temu z innej okazji i jest wszystko ok, jesczez czeka nas morfologia ...

reklama
Joaśka dziewczyny dobrze Ci mówią
Moja Dominika w maju ważyła 9700g
Jakiś miesiąc temu ważyła niecałe 11kg i
lekarz też nic nie mówił mi ze Dominika źle przybiera na wadze.

Do góry