reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

fajnie macie ze wiecie ile waza i przybieraja na wadze Wasze pociechy,skad Wy to wiecie?kto Wam je wazy?mojej zaokragila sie buziunia,ma takie fajne wypchane policzki i juz podwojny podbrodek wiec chyba tez cos jej sie przytylo, ciekawe tylko ile?

reklama
Marta, no u mnie to w szpitalu dzień w dzień ważyli, więc dokładnie wiem ile ciałka przybierało moje dziecię. W środę mam wizytę kontrolną, więc też się dowiem.
Tobie też powinni sprawdzić wagę dzidziolka na wizycie u lekarza. Więc się za niedługo dowiesz ile waży :)

zuczku-w szpitalu tez wazyli moja corcie.i urodzila sie z waga 3 kg a jak wychodzilysmy do domku wazyla 2880. a do lekarza dopiero idziemy na szczepienie czyli gdzies za 3 tygodnie.tyle czekania jeszcze....

no wlasnie nie mam wagi kuchennej,tylko taka zwykla:)jakby byla chociaz elektroniczna to wlazlabym na nia z wiki i wiedzialabym ile wazy a tak nic...

Ja wygrzebałam z szfy taką starą wagę kuchenną mojej teściowej i zaadoptowałam ją do ważenia bobasa - kładę na niej rozłożony segregator A4 (oczywiście koluszkami w dół) i mam płaską, dużą powierzchnię na której mogę położyc Oliwkę - skąd wiem ile waży ;)

Magdaleona pomysłowy Dobromir z ciebie :)

Julek 10 dni po porodzie odzyskał wagę urodzeniową 3900, średnio tył 30g dziennie, ponoć 20-25 jest ok.

Mój Misio był ważony w środę. Waży juz 4110g czyli w tydzień 330g. Jak on będzie w takim tempie rósł to nie wyrobię z ciuszkami ;)

jutro Wiki konczy 5 tygodni i wazy 3900.tydzien temu wazyla 3500 a ten szybki przyrost wagi zawdzieczamy butli bo pzrez 2 tygodnie mala sie "glodzila" na maminym cycu.

reklama
My się dziś zważyliśmy i z dumą oświadczam, ze Olo waży 4400g, czyli przytył od porodu 950g! Bardzo się cieszę, że tak ładnie... Czyli, że mój pokarm jest coś wart a butlę podałam w akcie desperacji w domu tylko cztery razy, zatem to nie jej zaleta. Bardzo się cieszę!

Do góry