Witam! Mam 4,5 miesieczna coreczke ktora wazy 8 kg czy waszym zdaniem to za duzo? Zaczelam dawac jej zupki, kaszki, deserki i zjadla juz nawet pol banan a mleka nie je tyle ile powinna (to znaczy tyle ile jest na opakowaniu wzgledem wieku) przewaznie zjada 100-120ml
reklama
umi2
Fanka BB :)
Mój Kacper w tym przedziale wiekowym ważył jakieś 7 kg o ile dobrze pamietam. Co do żywienia to dawałam wszystko tak jak ty z tym ze mleko było dla kacpra prawdziwym jedzeniem i jak miał 4 mies to zjadał wszystko plus mleko... czyli jeszcze wiecej niz twoja córka dopiero po miesiacu stwierdził ze inne jedzenie nie mleko to też jedzenie i syci. Wracajac do wagi to cóz mój Kacper wazy teraz 9 kg ma 7 miesiecy czyli przestał szybko przybierac na wadze. A co na wage wasza pediatra?
Witam wcale córka nie waży za dużo!Mój syn mając 5 miesięcy ważył 9.000 i wcale pediatra nie uważał że waży za dużo.Był po prostu duży po rodzicach!Jadł już w tym czasie zupki,pil soczki i wcinał banana oraz owoce ze słoiczków ale cycuś mamusi był najlepszy i dlatego tak szybko rósl.Obecnie ma już 4 lata i od czasu jak zacząl chodzić(rok) jest szczuply i bardzo wysoki.Pozdrawiam.
beata26
szczęśliwa mamusia :)
moja Jula ma 5 mcy i waży 6200. Mleka zjada na kolacje 180, ale tak to cały dzien nawet po 80. Zupki cały słoik, owoce różnie. Kaszkę dodaję małą łyżkę na noc. Wg siatek centylowych ma niedowagę, ale pediatra mówi że jest ok. Ja w wieku 18 lat byłam na 3 centylu ze względu na wzrost (150cm) i wagę (40kg) , tata też kurdupel to i Jula nie ma po kim rosnąć
Mój starszy syn w wieku 4 miesięcy ważył 8 kg i to było normalne w oczach lekarki. Był długi, gruby serdelek
Natomiast młodszy ma ponad 8 miesięcy i waży dopiero teraz 9 kg
Wszystko zależy od dziecka, ważne żeby w siatkach centylowych wymiary się mieściły. Poza tym warto czasem posłuchaćlekarzy i uwierzyć w to co mówią.
Natomiast młodszy ma ponad 8 miesięcy i waży dopiero teraz 9 kg
Wszystko zależy od dziecka, ważne żeby w siatkach centylowych wymiary się mieściły. Poza tym warto czasem posłuchaćlekarzy i uwierzyć w to co mówią.
reklama