reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Wydaje mi się, że cykl z różnych powodów może się skrócić, faza lutealna jest stała, może dziewczyny tu mnie poprawią? Jeżeli chodzi o owu, robisz testy, byłaś na monitoringu? Bo tez jeżeli chodzi o 'same' odczucia, to mogą być mylne..
Nie robiłam testów owu ani nie byłam na monitoringu... jedynie obserwacja śluzu, ból i plamki krwi w śluzie to były oznaki, które brałam za owulację. Co prawda cykl skrócił się tylko o 2 dni...mam dużo stresów i w chwili obecnej nie jestem w stanie ich wyeliminować;( ale nie chcę juz czekać ze staraniami... 16.08 idę do ginekologa i zobaczymy:(

reklama
Nie sugerujcie się objawami typu bol jajnikow,śluz, one wcale nie świadczą o owulacji.
Każda jest inna ,ma inne objawy itd...Ale na moim przykładzie...13 dc bol jajnika,kupa sluzu plodnego ,test owubralko ciut do piku. 14 dc wizyta u gina,brak owulacji,brak czegokolwiek na jajnikach bo nie pracuja, a też byłam pewna że moje objawy które występuje w okresie owulacyjnymi ,pokrywają się z kalendarzykiem świadczą że ta owulka jest...A wcale tak nie jest...

Nie sugerujcie się objawami typu bol jajnikow,śluz, one wcale nie świadczą o owulacji.
Każda jest inna ,ma inne objawy itd...Ale na moim przykładzie...13 dc bol jajnika,kupa sluzu plodnego ,test owubralko ciut do piku. 14 dc wizyta u gina,brak owulacji,brak czegokolwiek na jajnikach bo nie pracuja, a też byłam pewna że moje objawy które występuje w okresie owulacyjnymi ,pokrywają się z kalendarzykiem świadczą że ta owulka jest...A wcale tak nie jest...
tu się zgodzę

tu się zgodzę
Ja teraz w tym cyklu jak poszłam do gina i mi powiedział że jajniki nie pracują wogole,przez tą torbiel na prawym nie pracuje wogole również lewy,na lewym nie ma wogole nic,żadnego pęcherzyka, choćby maciupinkiego, spyatalam "jak to ?przecież czułam bol lewego wczoraj,właśnie na owulke i pokryło się to z kalendarzykiem, że jestem pewna że owulka jest...A tu monitoring pokazuje prawdę,to tylko objaw nic tak naprawdę nie znaczący,,

Jak można sprawdzić czy jajniki pracują? Tylko na monitoringu cyklu? Podczas żadnej z wizyt nie słyszałam pd gina, że coś mogłoby być nie tak a podczas dwóch ostatnich wspominałam, że planuję ciążę... powiedział, że wszystko jest ok, wyniki cytologii i usg też, więc żebym przyszła ok 2-3 miesiące przed rozpoczęciem starań. Powinnam iść w czerwcu, ale tak mi się zebrało wszystko.. że dopiero teraz idę...

Ja teraz w tym cyklu jak poszłam do gina i mi powiedział że jajniki nie pracują wogole,przez tą torbiel na prawym nie pracuje wogole również lewy,na lewym nie ma wogole nic,żadnego pęcherzyka, choćby maciupinkiego, spyatalam "jak to ?przecież czułam bol lewego wczoraj,właśnie na owulke i pokryło się to z kalendarzykiem, że jestem pewna że owulka jest...A tu monitoring pokazuje prawdę,to tylko objaw nic tak naprawdę nie znaczący,,
Dokładnie. Jest wiele historii na forum gdzie dziewczyny myslaly, ze owulka a tu byla w zupełnie innym dniu cyklu.
Ale wiem, ze jak ktos nie chodzi na monitoring to jakiś punkt odniesienia chce mieć wiec najczęściej sie sugeruja sluze. I bolem. Ja sama tak robie bo nie bylam na monitoringu nigdy. Ale wiem, ze moze to świadczyć o owulce jak i o niczym.

reklama
Jak można sprawdzić czy jajniki pracują? Tylko na monitoringu cyklu? Podczas żadnej z wizyt nie słyszałam pd gina, że coś mogłoby być nie tak a podczas dwóch ostatnich wspominałam, że planuję ciążę... powiedział, że wszystko jest ok, wyniki cytologii i usg też, więc żebym przyszła ok 2-3 miesiące przed rozpoczęciem starań. Powinnam iść w czerwcu, ale tak mi się zebrało wszystko.. że dopiero teraz idę...
Tak, monitoring jest najbardziej wiarygodny.

Do góry