reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Wszystko u mnie gitarka, czasem sobie zakaszle, ale nie wiąże tego z covidem bo z taką częstotliwością (czytaj raz na 3 dni 2 kaszlnięcia😂) to się każdemu zdarzy
To ja kaszlę od momentu infekcji codziennie, cały czas, jakby mi coś w gardle siedziało.
Mój kiero ma tak samo- tydzień przede mną był chory.

Lekarz mówi, że to normalne, bo płuca przy osłuchaniu czyste.

No cóż, chyba taka moja uroda🤷🏻‍♀️. Może to PMS się tak objawia😂.

reklama
Hej Dziewczyny, nie miałam w tym miesiącu czasu aby zaglądać tutaj na bieżąco- intensywny czas w pracy plus jeszcze tydzień wyjęty z życia przez jelitówkę :/
Gratulacje dla wszystkich przyszłych Mamuś! Trzymam za Was mocno kciuki :)
Jeżeli chodzi o mnie to dostałam 🩸🩸 także prezentu na urodziny nie będzie. Miałam się testować 29 a tu już jestem praktycznie po okresie (podejrzewam ze przez jelitowke szybciej przyszło 🩸).
W każdym razie jestem dobrej myśli, głowa do góry i idziemy po swoje 💪🏻 Next time :D
powodzenia również dla wszystkich testujących! Trzymam kciuki za Wasze dwie kreseczki 😍😍

Mam wyniki przyszły w nocy progesteron 33,80 ng/ml dwa dni temu był 29,47. Beta 88,10 była 29,5
jak pięknie urosła!

Mi się śniły dwie kreski i przez to obudziłam się o 5. Zrobiłam test. I biało :-(
Wyjątkowo bardzo mi smutno. Ten sen mi narobił nadzieji.

Będę jeszcze testować… :-/

Dziewczyny... Od kilku dni leczę się z przeziębienia, mam katar, przykleiłam sobie plasterek aromactiv i nie czuje jego zapachu 🤦‍♀️
Co brałyście na covid?
Groprinosin lub Neosine,
Na katar dostałyśmy z mamą jakieś świetne krople z przepisu lekarza(jak wstanę, to napiszę jakie)- u mnie po 2 dniach zniknął,
Witaminy C i D (w końskich dawkach), witaminy z grupy B i cynk. Wapń ze dwa razy sobie zrobiłam.
O kaszlu, gardle nic nie piszesz: na gardło miałam z przepisu Octeangin i do nawilżania- olejek w srayu Miramal a na kaszel Herbitusin, ale ja mam też swój syrop z pędów sosny.

Poza tym dużo piłam wody i herbaty z dodatkiem domowego soku z czarnej porzeczki.

tak to te ale ja nie bylam.u lekarza z tej kliniki poszlam do calkiem nie zrzeszonego.
Rozumiem, ale to, że nawet pójdziesz do innego to nie znaczy, że musi być dobry 🤷‍♀️, moim zdaniem za szybko na inseminacje i popieram opinie dziewczyn. Bo ja też mam w otoczeniu i nikt po 4 tygodniach nie sprawdzał czy już leki zadziałały, nawet jak normalnie się człowiek suplementuj to ocenia się efekt po 3mce.

reklama
Dziewczyny... Od kilku dni leczę się z przeziębienia, mam katar, przykleiłam sobie plasterek aromactiv i nie czuje jego zapachu 🤦‍♀️
Co brałyście na covid?
A moja rodzinka domowa ostatnio tym sie obkleiła, a ja na drugi dzień pytałam co tak smierdzi w całym domu🤪🥴😂
Moja radość z temperatury była przedwczesna niestety dzis spadek🙄😩

Załączniki

• Screenshot_20221028-065632_My Calendar.jpg
    Screenshot_20221028-065632_My Calendar.jpg
    146,5 KB · Wyświetleń: 59
Do góry