reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
tzn dobrze, że on dał Ci dupka na wywołanie okresu. Ja miałam cykle bezowulacyjne a okres jednak przychodził zawsze po 30-33 dniach. Nigdy nie miałam dłuższych cykli. Dupka jednak dostałam, żeby skrócić te cykle do 28 dni i mi to pasuje.
Aktualnie jestem w 21 dc, na okres podobno mam jeszcze czekać trochę, bo na usg nie było widać, żeby Endo przygotowywalo się do zluszczania. Proga odstawiłam w sobotę, po tym mogę czekać nawwt 2 tyg na okres, ale to podobnie jak po dupku. Tylko ja po odstawieniu proga nigdy nie czekałam 2 tyg, zawsze 2, 3 dni, czasem tydzień, ale to max
To moje w 37dc niby wyglądało jakby miało się złuszczać a progesteron w tym samym dniu wynosił 8.62, więc tak jak mi tu dziewczyny pisałyście, trochę dużo jak na spóźniający się ponad tydzień okres..

To moje w 37dc niby wyglądało jakby miało się złuszczać a progesteron w tym samym dniu wynosił 8.62, więc tak jak mi tu dziewczyny pisałyście, trochę dużo jak na spóźniający się ponad tydzień okres..
dlatego ja bym się podpiela to trudnego pytania @hachette o fazę lutealna w cyklu bezowulacyjnym 😜
i w ogóle się zastanawiam od czego zalezy długość cyklu, jak jest bezowulacyjny

dlatego ja bym się podpiela to trudnego pytania @hachette o fazę lutealna w cyklu bezowulacyjnym 😜
i w ogóle się zastanawiam od czego zalezy długość cyklu, jak jest bezowulacyjny
Z tym, że podobno cykle bezowulacyjne charakteryzują się niskim progesteronem poniżej 1.86 w drugiej fazie cyklu....
Jeśli się mylę, wyprowadźcie mnie z błędu

Z tym, że podobno cykle bezowulacyjne charakteryzują się niskim progesteronem poniżej 1.86 w drugiej fazie cyklu....
Jeśli się mylę, wyprowadźcie mnie z błędu
Myśle, ze nie ma zasady, ja badałam proga 7-8 dni po potencjalnej owulacji (+/- w środku cyklu) i byl w granicy 9, dopiero jak zaczęłam chodzic na monitoringi to okazało się, ze nie owuluję. Nie potrafię powiedzieć z czego to wynika, czytam teraz o LUF ale nie do końca mi się zgadzają objawy.

reklama
Myśle, ze nie ma zasady, ja badałam proga 7-8 dni po potencjalnej owulacji (+/- w środku cyklu) i byl w granicy 9, dopiero jak zaczęłam chodzic na monitoringi to okazało się, ze nie owuluję. Nie potrafię powiedzieć z czego to wynika, czytam teraz o LUF ale nie do końca mi się zgadzają objawy.
A to dopiero dziwna sprawa z tym progesteronem, jeśli to nie ciałko żółte go produkuje

Do góry