Jakie tabletki bierzesz, żeby pęcherzyki dojrzewały i pękały?Brak owulacji biorę tabletki i zastrzyk żeby pękł pęcherzyk
reklama
Ceonis
Fanka BB :)
pierwszy raz jesteś na stymulacji ?Brak owulacji biorę tabletki i zastrzyk żeby pękł pęcherzyk
To moje w 37dc niby wyglądało jakby miało się złuszczać a progesteron w tym samym dniu wynosił 8.62, więc tak jak mi tu dziewczyny pisałyście, trochę dużo jak na spóźniający się ponad tydzień okres..tzn dobrze, że on dał Ci dupka na wywołanie okresu. Ja miałam cykle bezowulacyjne a okres jednak przychodził zawsze po 30-33 dniach. Nigdy nie miałam dłuższych cykli. Dupka jednak dostałam, żeby skrócić te cykle do 28 dni i mi to pasuje.
Aktualnie jestem w 21 dc, na okres podobno mam jeszcze czekać trochę, bo na usg nie było widać, żeby Endo przygotowywalo się do zluszczania. Proga odstawiłam w sobotę, po tym mogę czekać nawwt 2 tyg na okres, ale to podobnie jak po dupku. Tylko ja po odstawieniu proga nigdy nie czekałam 2 tyg, zawsze 2, 3 dni, czasem tydzień, ale to max
Ceonis
dlatego ja bym się podpiela to trudnego pytania @hachette o fazę lutealna w cyklu bezowulacyjnymTo moje w 37dc niby wyglądało jakby miało się złuszczać a progesteron w tym samym dniu wynosił 8.62, więc tak jak mi tu dziewczyny pisałyście, trochę dużo jak na spóźniający się ponad tydzień okres..
i w ogóle się zastanawiam od czego zalezy długość cyklu, jak jest bezowulacyjny
Z tym, że podobno cykle bezowulacyjne charakteryzują się niskim progesteronem poniżej 1.86 w drugiej fazie cyklu....dlatego ja bym się podpiela to trudnego pytania @hachette o fazę lutealna w cyklu bezowulacyjnym
i w ogóle się zastanawiam od czego zalezy długość cyklu, jak jest bezowulacyjny
Jeśli się mylę, wyprowadźcie mnie z błędu
doolary12
Zaangażowana w BB
Tak pierwszy razpierwszy raz jesteś na stymulacji ?
doolary12
Zaangażowana w BB
Dokładnie nazw nie pamiętam tych lekówJakie tabletki bierzesz, żeby pęcherzyki dojrzewały i pękały?
Ceonis
A przypomnij mi, czy już zaczęłas? I kiedy masz zastrzyk ?Tak pierwszy raz
Ja czekam na okres i też jadę z tym samym
hachette
Myśle, ze nie ma zasady, ja badałam proga 7-8 dni po potencjalnej owulacji (+/- w środku cyklu) i byl w granicy 9, dopiero jak zaczęłam chodzic na monitoringi to okazało się, ze nie owuluję. Nie potrafię powiedzieć z czego to wynika, czytam teraz o LUF ale nie do końca mi się zgadzają objawy.Z tym, że podobno cykle bezowulacyjne charakteryzują się niskim progesteronem poniżej 1.86 w drugiej fazie cyklu....
Jeśli się mylę, wyprowadźcie mnie z błędu
reklama
Lily_of_the_valley
A to dopiero dziwna sprawa z tym progesteronem, jeśli to nie ciałko żółte go produkujeMyśle, ze nie ma zasady, ja badałam proga 7-8 dni po potencjalnej owulacji (+/- w środku cyklu) i byl w granicy 9, dopiero jak zaczęłam chodzic na monitoringi to okazało się, ze nie owuluję. Nie potrafię powiedzieć z czego to wynika, czytam teraz o LUF ale nie do końca mi się zgadzają objawy.