reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Dziewczyny niepokalanek, kupilam i brałam w tym cyklu z cp potem na wszystko sie obraziłam i nic nie bralam. Zostało mi troche tabletek i myśle brać czy nie brać? Jutro 9 dzien cyklu, to sie bierze od początku do konca cyklu?

reklama
Dziewczyny niepokalanek, kupilam i brałam w tym cyklu z cp potem na wszystko sie obraziłam i nic nie bralam. Zostało mi troche tabletek i myśle brać czy nie brać? Jutro 9 dzien cyklu, to sie bierze od początku do konca cyklu?
O Przypomniałaś mi o niepokolanku, jutro muszę znaleźć. Gdzieś go mam. 😁

Te patusiary to chyba nie schodzą z trzona albo mają po kilka trzonów bo ja innego wyjścia też nie widzę 🤷‍♀️
To nie to, to są ludzie pogubieni, którzy nie radzą sobie z codziennym życiem, często nie pracują, nie dbają o nic poza zdobyciem kasy na alkohol. Śpią kiedy chcą, niczym się nie przejmują i na niczym im nie zależy. Tacy ludzie bez celu w życiu, dzień za dniem, od wodki do wodki. To, że te kobiety zachodzą w ciążę i potem w tej ciąży piją to jest tragedia straszna dla tych dzieci niestety.

Apropo dzisiejszego dnia to przeczytałam gdzieś kiedyś że "nienarodzone dzieci nie umierają tylko zmieniają datę swoich urodzin" 🤍👼
Nie lubię tego stwierdzenia, nie bardzo rozumiem jak ono ma pocieszyć. To takie pitu pitu i mydlenie oczu. Świat jest niesprawiedliwy i brutalny. Poronienia zdarzają się często, dzieci nie zawsze rodzą się zdrowe, różowe i piękne.

😘

Ja już po prostu nie chce sobie wkręcać, że mogłam iść na akupunkturę jeszcze pomiędzy dwoma fizjoterapeutami to by mi się udało albo że zmieniłabym suple to by było cacy ;-). Najwyraźniej w poprzednim wcieleniu byliśmy ze Starym złymi ludźmi i teraz karma wraca :p. Żaden kwas foliowy na to nie pomoże :p.
Z tą karmą i złymi ludźmi to mam nadzieję oczywiście żart. Niektóre pary nie mają łatwo😔. Ciężko napisać cokolwiek pokrzepiajacego. 🤞🤞 żeby udało się przy kolejnej próbie.

Wiesz, mam podobne przemyślenia.

Tylko no, kuźwa, chcę mieć też poczucie, jeśli w tę ciążę znowu zajdę i w końcu donoszę, że powiedzmy- zrobiłam wszystko, żeby dziecko było zdrowe.

Tego się boję, że z donoszeniem może być problem.
Zakładanie, że "może być problem z donoszeniem" zanim się zajdzie jest bez sensu. A nawet jak już będziesz w upragnionej ciąży to nie można się nastawiać że coś pójdzie nie tak. Bo jakby tak się głębiej zastanowić, to jest mnóstwo rzeczy ktore mogą pójść w trakcie ciąży "nie tak" i to rzeczy na które kompletnie nie masz wpływu. I nie łudź się, że masz jakikolwiek wpływ na zdrowie swojego dziecka (pomijam oczywiscie rzeczy oczywiste jak nie chlanie alkoholu i nie ćpanie). Nawet przyjmowanie supersuplementow, robienie unikatowych usg u superspecjalisty raz w tygodniu, przejście na l4 na całą ciążę, nic absolutnie NIC z tych rzeczy nie zadziała jako poczucie że zrobiło się wszystko w sytuacji kiedy rodzisz chore dziecko. Lubimy mieć takie poczucie w wielu sprawach, ale w mojej ocenie to złudne. I z doświadczenia niestety radzę martwić się danym problemem jak on wystąpi, nie na zapas.

Rusza ta pączkogrupa? Bo jem na zapas cały weekend tyje w oczach, leżę leniwie, żeby jutro z całą mocą stać się dietetycznym zwierzęciem... 🤪😁😁😁
To co od jutra wszystkie startujemy?
Ja w trakcie starań o pierwsza ciążę sama się sabotowałam. No bo po co zaczynać ćwiczyć, zaczynać dietę skoro zaraz będę w ciaży, no i, i tak będę gruba😅🤣 słowo zaraz jest kluczowe, gdyż to nie było zaraz. 5kg na plus w czasie a ciąży 0😅

Dziewczyny... za godzinę biorę 5 tabletkę duphastonu... piersi mam takie krągłe jak nigdy, rano najpierw wyłam pół godziny mężowi w rękaw, potem popłakałam się przy kawie z mamą.. ogólnie wyglądam strasznie, czasem zaboli mnie brzuch. Czy to te tabletki tak działają czy mam jakiś spadek formy?
Może to tabletki a może nie. Ale strasznie się spinasz, analizujesz każdy objaw. Wg mnie przesadzasz. Albo bardzo chciałabyś żeby to były objawy ciąży. Opracuj sobie jakiś pozytywny plan na kolejny cykl, jeśli myśli o ciąży wciąż huczą Ci po głowie, to znajdź jakies zajęcie dodatkowe.

Generalnie ciężko Was nadrabiać. U mnie współżycie było jak na razie tylko 2 razy w calym cyklu nie mam żadnych objawów, kompletnie nie wiem kiedy powinna być owulacja. Zdaję się ze jestem już w 2fazie cyklu, zobaczymy, zobaczymy...

Dziewczyny dziś moje 9dpo temperatura w górę, na choooyo teście znów duch cienia , już się nakręcam a pewnie to znowu oszustwo IMG_20221017_055732.jpgScreenshot_2022-10-17-06-14-02-01_253c695d8ca859c75f5915698f7eab97.jpg

reklama
ja widzę „ducha”, zrób jutro rano test albo idź na betę.
Trzymam kciuki by się udało.

Ja widzę i to bardzo dobrze. Leć na betę od razu i daj znać!!!
Z beta poczekam aż będzie wyraźniej na testach , w ubiegłym cyklu mnie oszukały ale jak tylko będzie bardziej prawilna kreska to polecę. Chce już jutro rano 😅

Do góry