reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
a mialas jakis dominujacy pecherzyk ? Sprawdzałaś na moni ? myślisz, że nic nie urosło czy po prostu nie pękło?
podejrzewam, że nie pękło. Przy poprzednich dwóch cyklach miałam tak, że w okolicach 19-20dc miałam pęcherzyk ok 20mm, ale niczym nie sprawdzałam czy pękał, bo lekarz mój był na urlopie dwa razy zaraz po mojej wizycie, a umawiałam się tak bo myślałam, że to już będzie po owu. U mnie w mieście jak byłam teraz 12dc to lekarz nie mógł mi nawet jajników znaleźć na USG i po 15 minutach znalazł, ale stwierdził, że nie widzi ich "ostro" więc czy są pęcherzyki to mi nie powie 🤷 więc od tego cyklu robiłam testy i pik był w 20dc to by się niby zgadzało z dniami z poprzedniego cyklu, że mam późno owulację 🙈 dziś powinnam mieć wynik proga to okaże się czy w ogóle coś pykło ☺️

Jakbyście chciały sobie podnieść ciśnienie bez kawy

sam tytuł powoduje u mnie wybuch emocji..

Ostatnia edycja:

Nawet nie wiem jak skomentować ten artykuł 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ szkoda że na nasz rząd nikt nie zrzuci bomby

reklama
podejrzewam, że nie pękło. Przy poprzednich dwóch cyklach miałam tak, że w okolicach 19-20dc miałam pęcherzyk ok 20mm, ale niczym nie sprawdzałam czy pękał, bo lekarz mój był na urlopie dwa razy zaraz po mojej wizycie, a umawiałam się tak bo myślałam, że to już będzie po owu. U mnie w mieście jak byłam teraz 12dc to lekarz nie mógł mi nawet jajników znaleźć na USG i po 15 minutach znalazł, ale stwierdził, że nie widzi ich "ostro" więc czy są pęcherzyki to mi nie powie 🤷 więc od tego cyklu robiłam testy i pik był w 20dc to by się niby zgadzało z dniami z poprzedniego cyklu, że mam późno owulację 🙈 dziś powinnam mieć wynik proga to okaże się czy w ogóle coś pykło ☺️
fajnie, jakbyś miała w historii, że masz problem z niepekajacymi pecherzykami. Wtedy dostałabys receptę na ovitrelle 😀 choć w sumie możesz poprosić lekarza, może wypisze.
Ja w tym cyklu biorę proga na torbiel, więc owu nie będzie. Choć w sumie już drugi dzień kluje mnie lewy jajnik (ten bez torbieli) i łudzę się, że może coś rośnie 😂 w sumie mnie nigdy nic nie boli ani nie kluje, ale jak byłam na stymulacji, to właśnie zawsze mnie klulo nie przy owulacji, tylko jak pecherzyk rosl

Do góry