reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
a mialas jakis dominujacy pecherzyk ? Sprawdzałaś na moni ? myślisz, że nic nie urosło czy po prostu nie pękło?
podejrzewam, że nie pękło. Przy poprzednich dwóch cyklach miałam tak, że w okolicach 19-20dc miałam pęcherzyk ok 20mm, ale niczym nie sprawdzałam czy pękał, bo lekarz mój był na urlopie dwa razy zaraz po mojej wizycie, a umawiałam się tak bo myślałam, że to już będzie po owu. U mnie w mieście jak byłam teraz 12dc to lekarz nie mógł mi nawet jajników znaleźć na USG i po 15 minutach znalazł, ale stwierdził, że nie widzi ich "ostro" więc czy są pęcherzyki to mi nie powie 🤷 więc od tego cyklu robiłam testy i pik był w 20dc to by się niby zgadzało z dniami z poprzedniego cyklu, że mam późno owulację 🙈 dziś powinnam mieć wynik proga to okaże się czy w ogóle coś pykło ☺️

Jakbyście chciały sobie podnieść ciśnienie bez kawy

sam tytuł powoduje u mnie wybuch emocji..

Ostatnia edycja:

Nawet nie wiem jak skomentować ten artykuł 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ szkoda że na nasz rząd nikt nie zrzuci bomby

reklama
podejrzewam, że nie pękło. Przy poprzednich dwóch cyklach miałam tak, że w okolicach 19-20dc miałam pęcherzyk ok 20mm, ale niczym nie sprawdzałam czy pękał, bo lekarz mój był na urlopie dwa razy zaraz po mojej wizycie, a umawiałam się tak bo myślałam, że to już będzie po owu. U mnie w mieście jak byłam teraz 12dc to lekarz nie mógł mi nawet jajników znaleźć na USG i po 15 minutach znalazł, ale stwierdził, że nie widzi ich "ostro" więc czy są pęcherzyki to mi nie powie 🤷 więc od tego cyklu robiłam testy i pik był w 20dc to by się niby zgadzało z dniami z poprzedniego cyklu, że mam późno owulację 🙈 dziś powinnam mieć wynik proga to okaże się czy w ogóle coś pykło ☺️
fajnie, jakbyś miała w historii, że masz problem z niepekajacymi pecherzykami. Wtedy dostałabys receptę na ovitrelle 😀 choć w sumie możesz poprosić lekarza, może wypisze.
Ja w tym cyklu biorę proga na torbiel, więc owu nie będzie. Choć w sumie już drugi dzień kluje mnie lewy jajnik (ten bez torbieli) i łudzę się, że może coś rośnie 😂 w sumie mnie nigdy nic nie boli ani nie kluje, ale jak byłam na stymulacji, to właśnie zawsze mnie klulo nie przy owulacji, tylko jak pecherzyk rosl

Do góry